Posna slana rozen torta je kraljica predjela! Čarolija na stolu koja će osvojiti čula vaših gostiju

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Uveliko smo 'zagazili' u period slava, vreme kada domaćice pronalaze idealne recepte koje će usrećiti i zadovoljiti goste. Jedna od sve češćih stvari kada je predjelo u pitanju jeste i posna slana rozen torta.

Upravo bez nje ne može da prođe ukusno predjelo, a recept nije uopšte komplikovan koliko se to čini na prvi pogled. Jednostavan je, a krajnji rezultat će vas obradovati i dodirnuti vaša čula.

Sastojci za posnu slanu rozen tortu:

  • 1 pakovanje posnih slanih rozen kora
  • 300 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 4 supene kašike gustina
  • 200 g posnog majoneza
  • 2 kašike senfa
  • 100 g margarina
  • 1 konzerva tunjevine
  • 5 manjih šargarepa
  • 5 manjih crvenih paprika
  • 150 g posnog kačkavalja
  • 4 komada kornišona
  • 150 g zelenih maslina
  • malo bibera

za fil:

  • gustin
  • so
  • 50 ml vode

Priprema slane posne rozen torte:

Zagrejte oko 250 ml vode sve do ključanja. Za to vreme sjedinite gustin, so i vodu, pa ubacite smesu u proključalu vodu. Mešajte dok se ne dobije gust krem i ostavite da se ohladi.

Margarin penasto umutite sa majonezom i senfom, začinite i sjedinite sa skuvanim i ohlađenim gustinom.

Šargarepu oljuštite i skuvajte, pa je potom izrendajte. Papriku isecite na manje komade ili na žilijen, a kačkavalj i kornišone takođe izrendajte.

Dve kašike gustina i majoneza sjedinite sa tunjevinom.

Svaku rozen koru premažite filom pa na tu prvu stavite tunjevinu, na drugu šargarepu, na treću kornišone i na četvrtu crvenu papriku. Nastavite tako da filujete dok ne potrošite sve sastojke i zadnju koru premažite filom i pospite kačkavaljem.

Ovako pripremljenu slanu posnu rozen tortu ostavite najmanje 12 sati da se hladi u frižideru.

Posna slana rozen torta je spremna za konzumaciju.

Prijatno!

(Ona.rs)