Najmekše posne vanilice: Recept koji uvek uspeva, a tajna je u jednom sastojku!

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Ako tražite savršen recept za posne vanilice koje se tope u ustima, mirišu na detinjstvo i uspeju baš svaki put - onda je ovo pravi recept za vas. Ove posne vanilice su nežne, mekane i aromatične zahvaljujući limunu koji im daje poseban šmek. Prave se jednostavno, od nekoliko osnovnih sastojaka, a idealan je slatkiš za slave i posne dane.

Sastojci za posne vanilice:

  • 250 g margarina
  • 1 limun (sok i korica)
  • 170 g prah-šećera
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • 500 g brašna
  • domaći džem od kajsija

Priprema posnih vanilica:

Ostavite margarin da odstoji na sobnoj temperaturi, pa ga umutite mikserom. Dodajte mu 120 grama šećera u prahu, kao i sok od jednog limuna i izrendanu koricu limuna, pa nastavite da mutite dok smesa ne postane penasta.

U umućen margarin sa šećerom i limunom postepeno dodajte brašno i zamesite testo, pa ga ostavite da odstoji 30 do 60 minuta u frižideru.

Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite ga oklagijom i modlom ili rakijskom čašicom vadite vanilice. Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni desetak minuta. Vodite računa da testo ostane belo.

Kad su vanilice ispečene, ostavite ih da se prohlade, pa ih spajajte džemom od kajsija i uvaljajte u mešavinu od preostalog prah-šećera koji ste pomešali sa vanilin-šećerom. Posne vanilice su spremne za konzumaciju.

Prijatno!

(Ona.rs)