Nina Seničar o najvažnijem trenutku svakog roditelja: „Nezamislivo mi je da se žena porađa, a muž je u kafani“

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je prirodno da oba roditelja budu tu kada im na svet dolazi dete?

Glumica i manekenka Nina Seničar uživa u trudničkim danima, aktivno prikazuje te trenutke na društveni mrežama, a nedavno je baš na temu trudnoće i porođaja, roditeljstva uopšte govorila u podkastu „Jednostavno roditelji“.

Kao majka jednog deteta, u iščekivanju drugog govorila je o tome da li je prirodno da oba roditelja budu tu kada im na svet dolazi dete? I bila je vrlo jasn i iskrena:

- Jako me sad neće voleti muškarci u Srbiji, ali meni je nezamislivo da se žena porođa, a da si ti u kafani, piješ sa društvom i da si posle mrtav pijan.

Nina je napomenula i da ne krivi buduće očeve, jer kod nas muškarci nisu mogli da budu na porođaju, te da je to verovatno posledica takve situacije.

- Šta će čovek da radi ako porođaj traje, lupam, 20 sati? Verovatno se to tako sponatano desilo, kao, ajde da budem sa društvom - rekla je.

Bila je jasna u stavu da muškarac treba da bude tu, da vidi kroz šta žena prolazi.

Takođe, glumica i model u podkastu je pomenula i očeve koji nikada svome detetu pelene nisu promenili jer u "muškarci". To su, smatra ona, važne stavri u kojima treba da ućestvuju oba roditelja i da maskimalno prate svaku fazu razvoja svoga deteta.

Govorila je iskreno i na teme koje žene baš i ne vole: nije joj, kaže, jasno kako neko voli da bude trudan, jer ima i u drugoj trudnoći mučnine, a isto tako ne razume kada neko kaže da je imao lak porođaj - kako je to moguće?

(Ona.rs)