• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandri je ajkula odgrizla nogu, a sada je osvojila srebro u plivanju na Paraolimpijskim igrama

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je u jednom trenutku posustala, nikad zapravo nije odustala

  • 0
Ali Truwit Foto: Tanjug/AP/Julia Nikhinson

Aleksandra Truvit (24) je bila jedna sasvim obična devojka kojoj je plivanje velika strast. Nažalost, prošle godine je doživela nezgodu koja joj ipak nije porušila snove.

Uvek se Ali, kako je nazivaju, bavila sportom i bila je fizički aktivna. Posle diplomiranja na Jejlu, krenula je sa prijateljicom Sofi na ronjenje. Nažalost, sve je pošlo po zlu.

Ova Amerikanka je tokom plivanja prošle godine u Atlantskom okeanu imala blizak susret sa ajkulom koja joj je odgrizla deo leve noge, ali je uprkos svemu, Ali uspela da se domogne čamca preplivavši 70 metara i tako se spasi ove morske pošasti. Posle napada, drugarica joj je zaustavila krvarenje vezivanjem mesta gde je rana i brzo su se čamcem domogle kopna. Odmah je Ali prebačena u bolnicu gde su se lekari borili za njen život, ali je na kraju otišla na operaciju i morali su da joj amputiraju nogu, ispod kolena, piše "The Guardian".

Posle toga trebalo je vremena da se Ali psihički dovede u normalu i dobila je fobiju od vode. Međutim, samo četiri meseca posle napada, kontaktirala je svog trenera i pitala ga da li bi joj pomogao da se vrati plivanju. Već krajem oktobra prošle godine imala je prvo para-takmičenje, a sada je na Paraolimpijskim igrama zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju.

- Moji roditelji su uradili neverovatan posao u vaspitanju mene i moja tri brata, da budemo prilagodljivi i da pokušamo da tražimo pozitivne stvari u životu i da cenimo sve što nam je dato - rekla je Aleksandra koja je rekla da morala da se suoči sa traumom da bi pobedila.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vučić primio učesnike Paraolimpijskih igara u Parizu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka