• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sina dojila do polaska u prvi razred: Kad ga odvojila od dojke priredila mu i žurku, sa ćerkom će učiniti isto

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćerku od četiri godine nastavlja da doji

  • 1

Ako ste se tek navikli na žurke otkrivanje pola i proslave povodom polaska u prvi razred - žurka povodom kraja dojenja šestogodišnjeg deteta, u organizaciji ove mame, će vas tek ostaviti u čudu.

Loren Mekleod (31), dojila je svoje najstarije dete Bouvija do njegove šeste godine i ispričala kako su proslavili kraj tog "posebnog perioda" u njihovim životima.

Majka dvoje dece je svom sinu napravila kolačić sa napisom "ćao, ćao, dojko" u znak sećanja za kraj dojenja.

- Oboje smo znali da dolazi ovaj dan i bili smo spremni, ali i dalje je bilo jako tužno za nas oboje da se oprostimo od tako posebnog trenutka u našim životima - rekla je dok mu je poklanjala kolačić tortu.

Kada je Loren zatrudnela sa svojim drugim detetom, Tajger Lili, koja sada ima četiri godine, rekla je da je razmišljala da nastavi da doji sina.

- Moje mleko jeste presušilo oko 15 nedelja trudnoće, ali on je samo nastavio da se hrani kao da se ništa nije promenilo - rekla je ona.

U početku je planirala da ga odvoji od dojke u dobi od dve godine i pretpostavljala je da će se sam odvojiti, ali to nikada nije uradio.

- Kada sam dobila Bouvija, nisam imala pojma da ću ga i dalje dojiti sa pet godina – nije da je bilo šta loše u tome, jednostavno nisam zamišljala sebe da to radim. Ali evo nas i dobro je i to funkcioniše kod nas. Ne znam koliko ćemo još trajati, ali videćemo šta će se desiti - pisala je na mrežama pre odluke o kraju dojenja.

Nikada nije razmišljala o hranjenju deteta na flašicu, ne zato što je imala nešto protiv toga, već zato što joj se dojenje činilo kao najbolji način da prehrani svoju decu.

- Apsolutno je bilo trenutaka kada su deca bila starija kada sam pomislila: "O moj Bože, jednostavno ne mogu više ovo da radim. Moram da prestanem". Ali to je samo kada je loš dan. Zadovoljna sam našim putovanjem i otvorena sam da se menja kad god treba da se promeni.

Loren je dokumentovala put dojenja svoje dece na internetu u velikoj meri kako bi pomogla normalizaciji dojenja u ranom detinjstvu, dodajući da je "zapadno društvo učinilo da se majke osećaju kao da čine nešto pogrešno zbog nastavka ovog čina".

Dodala je da to čini i kako bi pomogla u edukaciji roditelja o tandemskom hranjenju jer često dobija mnogo poruka o tome kako to funkcioniše.

Loren je rekla da obično dobija poruke podrške i da nikada nije imala negativne komentare lično, ali dobija komentare na mreži koji označavaju dojenje u ranom detinjstvu kao "odvratno" i "perverzno".

Rekla je da grudi apsolutno mogu biti seksualne, ali dojenje i seksualizacija grudi su dve potpuno različite stvari, piše "news.com.au".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako dojiti uspavanu bebu?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Dojenje

Komentari

  • Pa

    20. jul 2024. | 05:54

    Nije bolest sve što boli.

    Podelite komentar