• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena (74) tvrdi da sad ima više energije nego u mladosti: "Doktori kažu da imam kondiciju 20-godišnjakinje"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova žena je pravi dokaz da, ukoliko želimo, godine mogu biti samo broj na papiru

  • 1
Norma Williams Foto: Instagram/spoletorentals

Jedna 74-godišnja žena dokazala je da godine nisu prepreka da izgledate i osećate se najbolje, a sa javnošću je podelila savete kako da ostanete u formi u bilo kojoj fazi života.

Ambiciozna manekenka, Norma Vilijams kaže da ima nivo kondicije "veoma fit 20-godišnjakinje", uprkos tome što uskoro puni 75 godina, i oseća da sada ima mnogo više energije nego kada je bila u dvadesetim.

Zaljubljenica u fitnes, Norma, koja je poreklom iz Liverpula a trenutno živi u Italiji, rekla je:

- Toliko žena u godinama odustane od sebe. Starenje može biti depresivan proces, ali to je stvar odluke, smatram da ga treba slaviti - živeli ste duže od drugih i stekli mudrost. Moj nivo samopouzdanja raste tokom decenija, a ljudi su često šokirani kada saznaju koliko imam godina. Lekari kažu da imam nivo kondicije kao veoma zdrava 20-godišnjakinja.

No, to, navodi, nije uvek bilo tako:

- Veći deo svojih 20-ih bila sam gojazna jer sam previše jela. Išla bih u krevet sa nekoliko paketića čokolade, ogromnim kesama čipsa i svežim hlebom. Bila sam olupina i osećala se loše sve vreme. Najveća razlika između mene u 20-im i mene u 70-im jednostavno je energija.

Norma ne veruje u brojanje kalorija, umesto toga savetuje da kad god želite da jedete, treba da se odlučite za zdravu opciju umesto rafinisane i slatke hrane, ali ne i da pravite restrikcije u količini. Ona lično preferira ribu, meso, povrće, voće, med i orašaste plodove.

Kada je reč o svakodnevnom istezanju i vežbanju, ova fantastična bakica preporučuje da se fiksirate na postizanje određenog cilja.

- Svako jutro morate da se istegnete – imate vremena, pa ga koristite mudro. Na ovaj način ćete probuditi svoju unutrašnju vojsku i spremni ste da započnete dan. Moj magični broj je 50. Dakle, dok kuvam čaj, uradim 20, još 10 dok ga pijem i još 20 istezanja dok se oblačim ili šminkam. Vaš magični broj može biti 5 ili 10. Ja sam veoma iskusan fanatik vežbanja, tako da bi 50 vežbi bilo previše za većinu 74-godišnjaka. Najvažnija stvar je da svaki dan ponavljate šablon - napomenula je.

Norma je pobornik teorije da ko izgleda dobro - oseća se dobro.

- Nemojte se porediti sa nekim društveno konstruisanim idealom - to je siguran put do bede. Moramo težiti da budemo najbolja verzija sebe - inspirativno je navela Vilijemsova.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vežbe sa pilates loptom: Nikad lakše do ravnog stomaka i super oblikovanih nogu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Seka

    21. april 2023. | 13:33

    Da naleti na Hektora rastavila bi se.

    Podelite komentar