• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve što treba da znate o popularnoj salati od sveže šargarepe: Nazivaju je "tajnom letnjeg izgleda"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Salata koja osvaja ljude širom sveta

  • 0
šargarepe, salata, sveža šargarepa Foto: Shutterstock

Pravo je vreme da se pripremite da leto osvojite svojim izgledom. Ideje i predlozi uveliko kruže internetom, ali je salata od svežih šargarepa postavila pravi zadatak ostalim fit-obrocima.

Ali, šta to ovu salatu čini glavnim trendom?

Salata od sveže šargerepe je obožavana, baš zbog toga što koži daje sjajan i svež izgled, a usput je krase i zdravstveni benefiti. Nećemo izostaviti ni to da je odlična za sve one koji su na svom putu mršavljenja.

Sjajnija koža i balans hormona

Načini pripreme i iskustva drugih u vidu objava, kada je u pitanju ova salata, na "TikToku" broje više od 44 miliona pregleda.

Trebalo bi da kožu učini sjajnom i da, takođe, izbalansira hormone. Kako savetuju, najbolje da jednom dnevno pojedete jednu porciju ove salate.

Šargarepe su bogate pravim vitaminskum dvojcem- vitaminom A i Beta-karotenom. Vitamin A se već "odomaćio" u proizvodima za negu kože, naročito kada uzmemo u obzir da joj pruža elastičnost. Beta-karoten je antioksidant i može se pretvoriti u vitamin A u telu.

No, ne treba samo koža da "profitira" od ove salate, već i hormoni. Američka biološkinja dr Rej Pit je navela da, zbog visokog sadržaja vlakana, šargarepa može pomoći u inhibiciji apsorpcije estrogena u crevima.

Šargarepa Foto:Pixaby

Recept

Ukoliko ste odlučili da date šansu ovoj salati, evo recepta.

Sastojci:

  • 1 šargarepa
  • malo maslinovog ulja 
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica meda
  • so i biber po ukusu

Priprema: 

Jednu šargarepu srednje veličine narendajte ili iseckajte na kolutove. Pomešajte vrlo malo ulja sa sirćetom, medom i začinima i time prelijte šargarepu.

Ali pazite, ne preterujte sa šargarepama. "Što više, to bolje" ovde ne važi.  Ako jedete previše ove salate, vaša koža može postati blago narandžasta. Dakle, držite se jedne količine i slobodno preskočite ponekad ovu salatu u dnevnom jelovniku, prenosi "Emotion.de"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mala lopta je magični rekvizit za zatezanje unutrašnje strane butina i eliminisanje celulita

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje