• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Shvatila je da je kilaža sprečava da se igra sa sinom: Tada je promenila život iz korena

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jedna situacija je njoj bila prekretnica

  • 0
Erika Lugo Foto: Instagram/Ericafitlove

Erika Lugo je danas mnogima inspiracija jer im daje savete o postizanju fitnes ciljeva i njihovom održavanju.

Kako je ispričala za "Shape", ona je počela naglo da se goji u srednjoj školi, a članovi njene porodice nisu bili od onih koji su vodili računa o ishrani i vežbanju, pa ona nije imala na kogani da se ugleda. Stalno je uz sebe imala neke grickalice, a posle ručka je bio obavezan desert. Tako je cela porodica pokazivala ljubav kroz hranu.

- Na fakultetu sam smatrala da ne postoji ništa što bi me sprečavalo da jedem nezdravu hranu svaki dan, posebno picu. Takođe, nisam imala pojma za teretanu niti mi je padalo na pamet da je posetim. A sve zato jer nisam dobijala crvene zastavice koje se tiču mog zdravlja - rekla je Erika.

U međuvremenu je zatrudnela, rodila sina i posle porođaja je počela naglo da dobija na težini. I tada je verovala da je to normalno jer je na svet donela dete, a i znala je da trudnoća utiče na telo žene.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Erica Lugo (@ericafitlove)

Međutim, ona se "probudila" kada je njen sin imao tri godine. Presudan trenutak je bio kada se sin igrao na podu dok je ona sedela na krevetu. On ju je pozvao da mu se pridruži, ali ga je ona odbila jer nije mogla da sedne na pod. To je za nju iziskivalo veliki napor.

- U tom trenutku je nešto škljocnulo. Moje nezdrave navike su bile izvor mog umora, a on me je ograničavao da se poigram sa detetom. Pogledala sam ga i shvatila da on zaslužuje mnogo više od trome majke - kaže Erika.

Sve što je u tom trenutku znala jeste da mora da smanji unos kalorija, ali da uvede fizičku aktivnost. U početku je nastavila da jede sve što i do sada, ali je smanjila porcije. Onda je počela da se edukuje o hrani i uči sve o ugljenim hidratima, mastima, proteinima i slično. Potom se okrenula fitnesu.

- Pre nego što se moj sin ujutru probudi, idem da šetam od čega povremeno uvedem trčanje na 30 sekundi. Slušala sam omiljenu muziku i svaki dan sam dodavala po još jednu pesmu i to mi je produžavalo moju jutarnju šetnju koja mi je jako prijala.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Erica Lugo (@ericafitlove)

Prva dva meseca se držala kardio programa pa je provodila i po pet sati nedeljno na traci za trčanje u teretani. Zatim je počela da radi sa trenerom i kada je osetila da gubi na težini, htela je da radi na izgradnji mišića. Navikla je da bude zdravo umorna.

Ceo svoj proces je počela da dokumentuje i da deli sa ljudima koji su u istoj situaciji.

Ubrzo joj je nažalost dijagnostifikovan Epštajn-Barov virus, poznat kao humani herpesvirus. Iako bolest drži pod kontrolom, moraće sa njom da živi do kraja života.

Nažalost, u novembru 2018. godine ustanovljen joj je rak štitaste žlezde, zbog čega je bila podvrgnuta zračenju i operaciji što je dovelo do izlečenja.

Sada je uspešni influenser koji na društvenim mrežama deli savete, koji se prvenstveno tiču prejedanja i održivih zdravih navika.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vežbe za jačanje mišića leđa: Za pravilno držanje i prevenciju bola

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje