• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Udala sam se za čoveka koji ne podnosi vežbanje, a ja sam trener": Uspela je da mu promeni mišljenje

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postepeno je on menjao mišljenje o zdravom načinu života

  • 0

Kada je reč o vežbanju, postoje dve vrste ljudi - oni koji redovno treniraju i vole zdrav život i oni koji beže od teretane na drugu stranu ulice. Jedna dama - Stefani Mensor toliko voli treniranje da je odlučila da njen profesionalni put bude upravo fitnes pa je postala - trener. Ono što nije mogla da pretpostavi jeste da će se udati za osobu koja ne podnosi teretanu.

Ipak, ona je uspela da mu, postepeno, promeni mišljenje.

Naime, kada su prvi put izašli, ona mu je rekla da voli i igra tenis, da bi on na drugom sastanku rezervisao teniski teren i loptice kako bi zajedno igrali, piše "Today".

- Bila sam jako srećna što se Nikolas potrudio da uživa u fizičkoj aktivnosti iako nije uzeo reket u ruke duže vreme - kaže ona.

Danas, godinama kasnije, ona je videla da je njegovo zdravlje dosta bolje i drago joj je da je imala pozitivan uticaj na njega. Priznaje da je izazov biti ona osoba u vezi koja će da podržava životni stil, kupuje zdrave namirnice i slično.

Ona otkriva kojih pet stvari je radila i tako podstakla dečka da razmisli o zdravom životu.

Ona kupuje namirnice

Srećom po Nikolasa, ona obožava da ide u kupovinu. Kada naruče zdravu hranu, on ih jede preko dana, a kada dođe vreme za užinu umesto da uzme čips, on uzme kokice ili zdrave proteinske štapiće. Važno je staviti zdravu hranu pred oči i tako će ona osoba koja planira da promeni ishranu vrlo brzo početi da jede zdravije.

Najavljuje treninge

Kao što kažete partneru da idete u šetnju i slično, tako bi trebalo i da mu najavite da idete da vežbate. Ukoliko je to kod kuće, posebno se stavlja na "radar" i zdrava je navika koju će često čuti. Ukoliko ranije najavite, dajete mu vremena da se i on spremi.

Zdrava dostava

Ukoliko niste stigli da spremite zdravo jelo, onda partneru preporučite neki restoran sa zdravijim izborom hrane. Dakle, to ne treba da bude pljeskavica i paste, odaberite pomfrit od slatkog krompira ili govedinu sa povrćem. To je uvek dobar izbor.

Časti ga zdravim poslasticama

Ako volite da iznenađujete partnera, onda ova stavka nije problem. Oduševite ga zdravom poslasticom na stolu ili tokom doručka, a možete mu ostaviti i pored laptopa. Ukoliko mu napravite zeleni smuti, onda mu ukrasite nekom tračicom da izgleda još lepše. A ako mu spremate zdrave mafine ili proteinske pločice, iznenadite ga na radnom mestu.

Ne tretira ga kao "klijenta"

Iako je Stefani fitnes trener i pomaže mnogima u teretani da dođu do idealne figure, partnera ne smatra nekim od njih. Svako od nas ima neki svoj put kojim ide kada je reč o promenama ili fizičkoj aktivnosti i to treba poštovati, što radi i ova žena. Dala je vremena svom dečku da se navikne na promene koje postepeno uvodi. Pušta ga da pronađe motivaciju i sam na kraju donese zdrave izbore.

Da li ste saglasni sa njenim pristupom?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Brzi set vežbi za gornji deo leđa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje