• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ljudi oko mene su umirali i moje telo je počelo da se gasi": Sonji otkrili bolest izazvanu tugom

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za tri meseca izgubila je četiri bliske osobe

  • 0

Svima nam se desilo da u nekom trenutku doživimo periode koji su jako teški, kada pomislimo da nećemo preživeti i mišljenja smo da nam se sve skupilo i da sve nosimo na svojim plećima.

Slično se desilo i Sonji Beldom (60). Ona je u jako kratkom periodu, a pričamo o tri meseca, izgubila četvoro bliskih ljudi.

Sve je počelo u septembru 2022. godine, kada je primila poziv od bliskog prijatelja Majkla, koji joj je saopštio da umire od raka pankresa. Za manje od tri nedelje, njega više nije bilo.

Dan pre venčanja, ostala je i bez drugog prijatelja, Dejvida, koji je preminuo od kovida-19, a njegov partner Piter kojem je trebalo da se zakune u večnu ljubav, to nije mogao da podnese, pa je sam oduzeo sebi život četiri dana kasnije. Sonja je trebalo da ima bude svedok na venčanju; jako je teško podnela njihove odlaske.

Tokom njihove zajedničke sahrane, Sonja je videla da prima previše poziva od porodice, što je nju začudilo, ali je sačekala da prođe ceremonija, pa da se onda javi. Ni slutila nije šta je čeka. Saopštili su joj da joj otac Čarls iznenada preminuo od aneurizme mozga. Bio je u kupovini, postalo mu je loše, samo je pao i nikada više nije ustao, piše "Metro".

Narednih pet meseci za Sonju su bili užasni.

- Nisam mogla da se nosim sa svim tim, ponašala sam se kao zombi. Slomila sam se. Sve smrti su se dogodile tako brzo i to su meni sve bliski ljudi, posebno, naravno, otac. Nisu mi ni dali vremena da ih oplakujem dovoljno dugo - rekla je Sonja.

Ta teskoba koju je osećala počela je da se manifestuje i na fizičkom planu. Stvarnost je postala još razornija - njena tuga je prikrivala opasnu bolest, leukemiju.

Tokom posete omiljene slikarske galerije, osetila je da se "gasi" i da joj se telo "isključuje".

- Hodala sam i osećala da mi se stopala lepe za pod, kao da mi ih je neko silom držao prikovana. Smatrala sam da je to napad panike. Međutim, i kod kuće se dogodila ista stvar - kaže Sonja koja dodaje i da tokom jednog događaja na jezeru Vindermir nije mogla da dođe do daha.

Tada je posetila bolnicu, gde je uradila analize krvi, koje su utvrdile da ima abnormalan broj belih krvnih zrnaca kao i da ima krvne ugruške u plućima. Imala je plućne embolije koje su prolazile kroz srce. Ti napadi panike koje je imala su verovatno bili srčani udari. Otkriveno je i da ima ozbiljnu infekciju. Tokom daljih analiza, dijagnostikovana je akutna promijelocitna leukemija.

- Osećala sam da mi je srce palo u stopala i ništa dalje nisam čula. Pomislila sam da su lekari zaista zabrinuti zbog njenog stanja. Rekli su mi da mogu da umrem svakog trenutka - rekla je Sonja.

Ona je započela proces veoma intenzivne hemioterapije, a pošto nije mogla svakog člana porodice da zove i obaveštava o trenutnom stanju, napravila je blog. Za tri nedelje je dobila oko 2000 pratilaca.

Do danas je prošla četiri kruga hemioterapije, ostala je još jedna iako su joj rekli - da nema rak.

- Taj trenutak je bio trenutak ushićenja. Ustala sam i zagrlila doktora. Osećala sam da se vraćam u život - rekla je Sonja, dodajući da oseća da joj je misija da probudi svest kod ostalih građana.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Darko je sa 9 godina prošao ono što nijedno dete ne bi trebalo: Tada se završilo njegovo detinjstvo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje