• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

3 začina koja mogu da vam pomognu u mršavljenju: Evo kako na lak način možete da održavate kilažu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Začini koji poseduju brojna hranljiva svojstva

  • 0
začin, hrana, mršavljenje Foto: Shutterstock/Roman Samborskyi

Za zdrav način života i održavanje idealne težine potreban je miks svega: i kvalitetne i izbalansirane ishrane, ali i fizičke aktivnosti, makar to bila i obična šetnja.

Međutim, korišćenje određenih začina može da vam pomogne u tom procesu mršavljenja. Istina je da nam je možda teško da se odreknemo neke vrste hrane, jer znamo da iako je veoma ukusna, često je i najštetnija i najviše goji. Zato je vreme da u tu hranu ubacite i sledeće začine.

Đumbir

Đumbir Foto: Pixabay

Iako se vekovima koristi u medicinske svrhe, nova istraživanja sugerišu da njegova hranljiva svojstva mogu podržati gubitak težine, smanjiti masnoće na stomaku ali i pomoći u kontroli apetit, piše "Magic kitchen".

Crni biber

Biber Foto: Shutterstock

Ovo je savršen začin koji možete dodati kajgani recimo, salati ili bilo kom glavnom jelu. Da li ste znali da sadrži hranljivo jedinjenje koje može da pomogne u sprečavanju povećanja telesne težine? Nedavne studije otkrile su da piperin može da pomogne u smanjenju telesne težine i u sprečavanju stvaranja masnih ćelija.

Cimet

Cimet Foto: Pixabay

Antioksidanti koji se nalaze u cimetu i koji dolaze iz kore drveta, mogu da pomognu u snižavanju niova šećera u krvi, suzbijanju apetita ali i podsticanju gubitka težine. Takođe, istraživanja sugerišu da može da uspori varenje ugljenih hidrata, jer upravo njihovo prekomerno konzumiranje može doprineti povećanju težine.

Da li volite sve ove začine?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ljuto kisele kokice sa tajlandskim začinima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje