• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prateći 5 svakodnevnih navika, izgubila je 45 kilograma: Ubedila je sebe da samo ovako može doći do cilja

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo mali podsticaj je potreban da bi uspeli u nameri

  • 0
foto Freepik.com foto Freepik.com

Nisa je posle prvog porođaja došla do neverovatne težine od 111 kilograma, što je za nju bilo neprihvatljivo. Koliko god da je bila na dijetama, one bi imale jo-jo efekat. Uz sve to, dobila je gestacijski dijabetes i to je bio okidač koji ju je naterao da se pokrene po pitanju gubljenja kilograma.

Ona je uvela neke uobičajene navike koje je počela da praktikuje svaki dan i pomogne joj da smrša, a pored svega toga poboljšala je varenje. Postigla je svoj cilj - izgubila je 45 kilograma, a pratila je sledećih pet saveta, piše "Newsweek".

Zdrav početak dana

Pod ovim ona ne misli samo na doručak, već na neku aktivnost poput hodanja ili treninga otpora. Već će vam ući u stvar navike da ujutru započnete dan treningom, pa čak i kada vam je teško da ustanete i da poranite na trening. Mnogo se bolje osećala kada je trenirala ujutru.

Proteini glavni u obrocima

Druga navika koju je izmenila odnosno uvela jeste više proteina. Uglavnom se njena ishrana bazirala na proteinima, a pre svega na doručku sa visokim sadržajem proteina. To je jako važno ako želite da smršate - protein treba da bude osnova svakog vašeg obroka. Oni će pomoći da vam se izgrade mišiće ali i da ih zadržite.

Recite "ne" nezdravoj, prerađenoj hrani

Možda je lako to reći, ali ako je neko "navučen" na ovaj stil života, onda je malo teže to i uraditi. Svi znamo da napravimo razliku između zdrave i manje zdrave hrane. Prerađena hrana dolazi u kutijama i određenim pakovanjima. Gledajte da ih izbacite kao što je to uradila Nisa.

Pratite svaki obrok

Nemojte se iznenaditi ako vam bude trebalo vremena da pohvatate svoje navike i da ih jednostavno pratite, ali samo je važno da ostanete dosledni tome kako biste dobili dugoročne rezultate. Možda ćete zabeležiti doručak, pa posle zaboraviti da upišete šta ste jeli u narednom obroku, pa se zato potrudite da to ispravite. To može biti odlična strategija za održavanje težine.

Ne vodite se mantrom "Sve ili ništa"

Ovo se vezuje i za jo-jo dijete. Napravite manju grešku, vratite pola kilograma ili kilogram i odmah odustanete. Ne, to nije razlog da odustanete, već treba da vas natera da nastavite dalje i zainatite se da istrajete do postizanja cilja. Niste slabi samo je potrebno da se uhvati sistem i da vidite prve rezultate. Naučite telo da hranite hranljivim materijama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jelena je smršala 83 kg za 18 meseci: Sad pomaže drugima da zauvek izgube višak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje