• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan blizanac je jeo samo meso, dok je drugi bio vegan na 12 nedelja: Evo šta su primetili

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

S obzirom da su identični, bilo je znatno lakšeuporediti rezultate

  • 0
Turner Twins Foto: Shutterstock, Instagram/theturnertwiins

Braća blizanci Hugo i Ross želeli su da se posvete jednom eksperimentu sa namirnicama i dijetama.

Naime, odlučili su da vide šta određeni način ishrane radi njihovom telu za 12 nedelja, pa su tako u januaru krenuli na različite dijete. Hugo je jeo samo vegansku hranu, dok se Ros posvetio ishrani od mesa.

Imali su pomoć istraživača koji su pomno pratili njihove mere, kao i analize krvi.

Hugo i Ros su došli na tu ideju, zato što su jednojajčani blizanci i samim tim će lakše uporediti transformacije, jer su genetski identični. Hugo je započeo eksperiment sa težinom od 84 kilograma i 13 odsto telesne masti, a završio je sa dva kilograma manje, i smanjio je svoj procenat telesne masti na 12 odsto. 

Njegovi nivoi holesterola u krvi su opali. Nakon 12 nedelja veganske ishrane, Hugo je prijavio više i konzistentnije nivoe energije, verovatno zato što se nivo šećera u krvi nije tako često smanjivao kao pre. Na veganskoj ishrani, mentalna koncentracija Huga takođe je bila mnogo bolja zbog istog razloga. Međutim, bilo je i nekih negativnih efekata. Iz razloga nepoznatih njemu, rekao je da je "samo izgubio" libido, iako primećuje da se ovaj sporedni efekat možda neće desiti svakome.

Ros je počeo sa manjom težinom od 79 kilograma i 13 odsto telesne masti. On je dobio četiri i po kilograma mišićne mase i dva kilograma masti, što je povećalo njegov procenat telesne masti na 15 odsto, i završio je sa težinom od 85 kilograma.

Ros, koji je uvek bio nešto krupniji od brata, nije se mnogo promenio tokom ovog eksperimenta. Njegovi nivoi holesterola u krvi ostali su konzistentni tokom 12 nedelja, piše "BoredPanda".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jelena iz Beograda 10 godina živi sa dijabetesom: Otkriva kako je smršala i smanjila dozu insulina

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje