• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lični trener podelio 5 namirnica sa „skoro nula kalorija“: Mogle bi da vam pomognu da smršate do Nove godine

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna od njih je svakako i "najčistijih protein" - belanca od jaja

  • 0
Thomas Whitehead Foto: Printskrin Tik Tok

Pronalaženje informacija koja je "prava" hrana koju je potrebno da jedete da biste izgubili kilograme može da bude veoma zamoran zadatak. Međutim, jedan fitnes trener vam je malo olakšao potragu za najoptimalnijom ishranom, otkrivajući u svom novom videu na Instagramu kojih pet namirnica ima praktično "nula kalorija“.

Tomas Vajthed redovno deli svoje savete o fitnesu, načinu života i ishrani sa svojih 29.600 pratilaca, pod nadimkom @thomasjvhitehead, ali njegova nedavna objava o niskokaloričnoj hrani postala je pravi hit.

- Evo pet namirnica sa skoro nula kalorija - objavio je fitnes guru dok je šetao supermarketom, sugerišući da bi ovo znanje moglo da vam pomogne da „dođete u formu" pre novogodišnjih praznika.

Njegov prvi savet zapravo nije se odnosio na hranu već na piće i to - kofein.

- Malo ljudi ovo zna, ali kofein je sastojak broj jedan u 90 odsto sagorevača masti, jer je sredstvo za suzbijanje apetita - otkriva Tomas i dodaje da je bela riba sledeća namirnica koju savetuje: - Možete da jedete belu ribu. To je jedan od najslađih proteina jer na 100 grama ima samo 85 kalorija, a dobijate 20,2 grama proteina.

Zeleno povrće, lisnato, zeleniš Foto: Shutterstock

Treća stavka na Tomasovoj listi bila je „prilično svako zeleno lisnato povrće“.

- Ako želite mali kod za varanje da olakšate gubitak masti, bukvalno uzmite što više zelenog povrća i stavite ga na tanjir sa drugom hranom - rekao je trener i poručio svima koji ne vole povće da odrastu.

A zatim je na svoju listu dodao jedan od "najčistijih proteina" - belance.

- Ne kažem da više ne jedete cela jaja, ali ako dopunite jaje sa dodatnim belancem - to menja celu igru - poručuje Tomas i objašnjava da 100 grama belanaca sadrži samo 48 kalorija i skoro 11 grama proteina.

Njegov poslednji predlog su sveže bobice za „obuzdavanje želje za šećerom“. Kako napominje, one sadrže prirodne šećere i niskokalorične, pa će vam „srediti“ svaku želju.

(Ona.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Vežbe za figuru kao peščani sat

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje