• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mislila da je svrab koji oseća alergija, a dobila najgoru dijagnozu: Sada ne može da se pogleda u ogledalo

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ona obožava fejk ten, trepavice, šminku, a sada to nema"

  • 0

Petnaestogodišnja devojčica kojoj je dijagnostikovan rak nakon što je razvila nepodnošljiv svrab, koji je prvobitno pogrešno smatran alergijskom reakcijom, poziva ljude da "veruju svom instinktu". Debora Konel (48) i njen suprug Brajan (65), koji žive u Bonkleu u Škotskoj, zakonski su staratelji svoje petnaestogodišnje unuke Niamh, „zadivljujuće“ i „zdrave devojčice“ koja voli sve stvari vezane za lepotu i modu.

U junu, Niamh je razvila "stalni svrab" po celom telu, ali je porodica u početku verovala da je to povezano sa alergijom ili netolerancijom, a lekar opšte prakse joj je predložio da vodi dnevnik ishrane i kozmetičkih proizvoda. Svrab po celom telu je ubrzo postao nepodnošljiv, do te mere da nije mogla da spava, a nakon što joj se preko noći iznenada pojavila kvrga na vratu, porodica ju je, u avgustu, odvezla u bolnicu.

Usledili su CT, biopsija i ultrazvuk, koji su doveli do dijagnoze karcinoma - Hočkinovog limfoma koji se razvija u limfnom sistemu. Niamh je trenutno na hemioterapiji.

- Ona obožava fejk ten, trepavice, šminku, a sada to nema. Zbog hemioterapije ne može da namaže čak ni lak za nokte. Ima puno prijatelja, a ne može da ih viđa, što je srceparajuće - govori Debora.

Doktori su rekli porodici da će tretman uključivati četiri 28-dnevna ciklusa hemioterapije, od kojih je, do sada, devojčica završila dva. Iako se mučila sa promenom svog izgleda, Debora je rekla da je sve vreme bila "fenomenalna".

- Gleda se u ogledalo i ne vidi sebe, što je apsolutno srceparajuće, ali ona zna ko je i ko želi da bude. Ona je heroj i mi verujemo u nju sto odsto.

Par je obrijao glavu u znak podrške „Brave the Shave“ 27. septembra, što je bilo „emotivno“ ali „okrepljujuće“, i odlučio da počne sa prikupljanjem sredstava, prenosi "TheMirror".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Preventivni pregledi vam mogu spasiti život: Srbija uvodi skrining na RAK PLUĆA

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje