• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vežbama za gluteus jačamo i kolena: Fitnes vodič Venus Vilijams

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vilijams kaže da radi vežbe za gluteus četiri puta nedeljno, jer je to njoj trenutno važno zbog zdravlja kolena i zbog rehabilitacije

  • 0
Venus Williams, Venus Vilijams Foto: Tanjug/AP

Na samom početku karantina uzrokovanom pandemijom korona virusa, teniska zvezda Venus Vilijams počela je da sa svojim pratiocima deli snimke treninga kod kuće. Cilj joj je bio da njeni fanovi budu upućeni u to kako ona vežba i održava svoje telo onda kada je bilo nemoguće otići na profesionalne treninge.

Sada, već dve godine kasnije, Venus je ovo prešlo u naviku. Njeni pratioci tačno znaju kada će kod nje na Instagramu zateći snimke treninga.

Na primer, ove nedelje je podelila seriju vežbi za gluteus sa otpornim trakama koje radi kako bi stabilizovala kolena i održala donji deo tela jakim, ne bi li se što spretnije kretala na terenu.

- Znate zašto ćemo raditi gluteuse? Zato što moram da radim gluteuse. Pokazaću vam neke od vežbi za gluteus koje sam radila dok sam igrala tenis, a koje su takođe dobre za moje koleno - objasnila je u videu.

Vilijams kaže da radi vežbe za gluteus četiri puta nedeljno, jer je to njoj trenutno važno zbog zdravlja kolena i zbog rehabilitacije. Ona je pretrpela ozbiljnije povrede kolena i skočnog zgloba tokom Australijan opena u februaru 2021, a te probleme vuče još od 2010. godine.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Venus Williams (@venuswilliams)

- Vežbe za gluteus su jedna od mojih omiljenih stvari koje mogu da radim sa vama, jer su gluteusi veoma važni za smanjenje bolova u kolenima - kaže u videu.

Gluteusi igraju glavnu ulogu u stabilizaciji kolena i takođe doprinose stabilnosti jezgra; jačanje gluteusa često dovodi do manjeg bola u kolenima i bolje kontrole u ​​zglobovima kuka i kolena.

Uzmite prostirku za vežbanje i mini-traku za otpor, ali ukoliko je nemate, bez brige - Venus Vilijamsu videu pokazuje razne načine za izvedbu vežbi.

Takođe je dodala važno upozorenje:

- Zapamtite da svaku vežbu treba da radite bez bola. Ako imate bol, nešto nije u redu. Ako se bol nastavi, prestanite. Molim vas, nemojte se povrediti. Ali očekujte da ćete osetiti da vam noge i zadnjica gore.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje