• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojka ga je ostavila zbog debljine, pa je smršao 70 kg: Sad ima "osvetničko telo" i inspiriše druge

Vreme čitanja: oko 2 min.

Opsednutost nezdravom hranom i depresija koštali su ga emotivne veze, a onda je jednog dana odlučio da promeni život iz korena

  • 0

Kad je 2020. godine oboleo od depresije, Nit Puvi (26) iz Londona okrenuo se konzumiranju velikih količina restoranske hrane. Mladić je svake nedelje počeo da troši po 400 evra na nezdrave obroke i za kratko vreme “dogurao” je do 143,5 kilograma.

Zbog naglog gojenja nije mogao da stane u staru odeću, pa je kupovao sve veće i veće majice i pantalone.

Kad ga je devojka ostavila, Nit se odlučio na veliki korak: rešio je da stekne “osvetničko telo”, pa je kupio tegove i počeo da vežba najpre kod kuće, a onda i u teretani.

Trenirao je pet dana nedeljno po sat i po dnevno i promenio nezdrave navike u ishrani. U roku od 18 meseci Nit je smršao čak 70 kilograma i sada nosi garderobu S veličine.

- Kad sam smršao, ponovo sam počeo da se osećam živim - ispričao je Nit.

- Od tada nisam razgovarao sa bivšom devojkom, niti to nameravam da uradim. Razišli smo se s razlogom; bila je u pravu što je raskinula sa mnom. Hrana mi je u to vreme bila jedina strast, a nisam ni slutio da zapravo zlostavljam sebe.

Nit se prisetio da ga je devojka dugo opominjala da smanji obroke i da počne zdravo da se hrani, ali on je nije poslušao. Ni njene provokacije na račun Nitove težine pred zajedničkim prijateljima nisu urodile plodom.

- Kao da sam bio osednut hranom - iskren je ovaj mladić.

"Ne zameram bivšoj što me je ostavila"

Kad je promenio način života, Nit je s nestrpljenjem iščekivao da vidi prve rezultate. Stigli su posle tri meseca - garderoba mu je postala prevelika i osetio je veliki priliv energije. To ga je podstaklo da uloži više novca u opremu za vežbanje. Kupio je klupu, trake, vijaču i još prilježnije prionuo na treninge.

Paralelno, iz ishrane je izbacio većinu ugljenih hidrata, povećao je unos proteina, a kalorične sosove zamenio ljutim.

- Konačno mogu da se pogledam u ogledalo i da napravim selfi. Konačno imam puno enerije. Moji prijatelji i porodica su šokirani, ja sam sada sasvim druga osoba - ponosno kaže Nit.

Bivšoj devojci ne zamera na tome što ga je ostavila:

- Kad ne volite sebe, ne možete da očekujete ni da će vas neko drugi voleti.

Nit sada želi da dokaže da motiviše druge ljude da se oslobode viška kilograma i postanu fit i puni energije. Zbog toga je veoma aktivan na društvenim mrežama, gde deli detalje o svojoj transformaciji.

Njegovi pratioci su oduševljeni načinom na koji ih motiviše da se okrenu zdravom stilu života.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje