• 14

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gordana je za 10 meseci smršala 60 kilograma: Ovako izgleda njen jelovnik za jedan dan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrila je da je oduvek imala problem sa viškom kilograma, ali da je jednog dana odlučila da svoje nezdrave navike zameni onim dobrim

  • 14
Gordana Milošević

Foto: Privatna arhiva

Gordana Milošević iz Zrenjanina ima samo 23 godine, a na društvenim mrežama je postala veoma popularna, najviše zbog svoje neverovatne transformacije. Naime, ova mlada devojka se odmalena borila sa viškom kilograma, a za naš portal je otkrila kako je odlučila da svoj život promeni iz korena.

- Odmalena sam bila gojazna i prolazila sam kroz razne neprijatnosti baš zbog fizičkog izgleda. Mislim da niko ne treba biti osuđivan samo zato što ima višak kilograma, nosi naočare ili što je jednostavno drugačiji. Smatram da smo svi isti i da jedino što je bitno jeste kakav si čovek - započinje priču za Ona.rs Gordana Milošević.

Gordanu na društvenoj mreži "TikTok" prati više od 70.000 ljudi, a kako kaže, trudi se da drugim ljudima, koji prolaze kroz isto što je ona, bude inspiracija i motivacija.

Naša sagovornica otkriva da je više puta pokušavala da izgubi višak kilograma, ali da nikada nije bila dovoljna istrajna u tome.

- Kap koja je prelila času je bio momenat kada sam došla do 130 kilograma. Kada je reč o momentu kada sam odlučila da se ozbiljnije pozabavim svojom kilažom, to je onaj kada sam shvatila koliko to utiče na moje zdravlje. Imala sam problema sa pritiskom, učestalim glavoboljama, nisam mogla normalno da funkcionišem sa svojom 21 godinom, a posle par minuta šetnje bih osećala veliki umor - priseća se ova devojka.

Na početku je bilo teško, ali je želja pobedila

Gordana ističe da joj je veoma bilo teško da se odrekne brze hrane, a dodatna otežavajuća okolnost je bila ta što se u njenoj kući često poručivala hrana.

- Bilo mi je teško da sedim s njima u istoj prostoriji, ali se vremenom i se to promenilo jer sam znala šta želim i šta je moj cilj - naglašava ona.

Gordana je bila veoma uporna i istrajna u svojoj odluci, te ne treba da čudi činjenica da je za samo 10 meseci smršala neverovatnih 60 kilograma.

Kada je reč o nezdravoj hrani, naša sagovornica ne krije da sebi nekada da oduška.

- Nakon što sam došla do željene kilaže, častim sebe, ali je to sve u granicama normale - kaže Gordana.

Na pitanje šta smatra da je najvažnije kod gubitka kilograma, naša sagovornica odgovara:

- Najvažnije od svega je vera u sebe! Tek onda ide rad i trud. Sve dok nisam verovala da ja to mogu, nisam uspevala da istrajem u svom cilju. 

S obzirom na to da je izgubila 60 kilograma, Gordana otkriva da joj je ostao višak kože.

- Taj višak, nažalost, ne mogu da rešim treningom. Ali, da li se može rešiti? Naravno, hirurškim putem - kaže ona i dodaje da je jedan vremenski period pauzirala sa treninzima, ali da se uskoro vraća.

Za kraj, Gordana je našim čitaocima otkrila kako izgleda njen jelovnik za jedan dan.

- Za doručak pojedem jaja, slaninu i sir. Kada je u pitanju ručak, jedem piletini, kuvani pirinač i veliku količinu salate, a za večeru pojedem zelenu salatu sa tunjevinom - zaključuje Gordana Milošević.

Video: Jela pice i palačinke, pa osvojila medalju na EP u fitnesu: Najluđa dijeta srpske šampionke!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Jelica Miletic

    24. oktobar 2022. | 12:22

    Svaka čast bravo

    Podelite komentar

  • Zrenjanika

    24. oktobar 2022. | 14:25

    Često posumnjam da su ove priče stvarno iskustva ljudi iz Srbije. Sve mislim, to prevode svi u krug, a fotografije i osoba su ko zna odakle. Želim samo da potvrdim da je slika na ulici, stvarno uslikana u Zrenjaninu. U mom komšiluku. Ne poznajem devojku, ali ako je tako kako piše - čestitam joj. Svaka čast na volji, istrajnosti i rezultatu.

    Podelite komentar

  • Sonja

    25. oktobar 2022. | 11:04

    Bravo za Gordanu!!! Prelepa devojka. Posebno mi se dopada to što se i ovako vitka sa ukusom oblači (dešava se da osobe koje izgube na težini krenu da preteruju u prikazivanju svog "novog tela") Želim joj da uživa u svojoj novoj energiji koju je svojom jakom voljom sebi obezbedila.

    Podelite komentar