• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nova godina- nova ja!": Fitnes rezolucije za 2023. godinu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hajde da osvojimo sledeću godinu, a u tome će nam pomoći ovi saveti

  • 0
rezolucije za novu godinu

Foto:Shutterstock

Nova godina već viri iza ugla, što znači da je idealno vreme da se posvetimo našim postavljenim ciljevima.

Evo nekoliko saveta koji će vam biti od koristi za vaše fitnes rezolucije 2023. godine, kako navodi "India.com".

1. Doručak je obavezan

Kafu pre doručka ili preskanje doručka kao jela u toku dana definitivno treba izbeći.  Doručkom unosimo potrebne proteine i dobijamo energiju koja nas priprema za dan, zato je poznato da je doručak najbitniji obrok u toku našeg dana.

Ako niste osoba koja može da doručkuje odmah nakon ustajanja iz kreveta, bolje je sačekati malo ili popiti  šolju čaja dok ne proradi apetit. Doručak, ali pravi i u vreme, kada se ne može pomešati sa ručkom, pomaže u mršavjenju. Alarm probudi vas, a doručak naš organizam!

2. Izbegavajte preskakanje obroka

Ovo se može nadovezati na prethodno napomenuto, ali je veoma bitan korak. Napravite dobru organizaciju, tako da vam u prvom planu budu pauze za obrok. Ukoliko preskačete obroke, to usporava metabolizam i samim tim nabacujete više kilograma i vaš organizam duže vari tu hranu, zato prikuplja i potrebno i nepotrebno.

zdrav doručak

Foto: Shutterstock

3. Dobra dijeta

Kada kažemo "dobra dijeta", mislimo na dobar balans same dijete. Polako, godina tek počinje, zato se lepo i lagano prepustite organizaciji i obavezno nađite meru i postepenost, kako u treningu ukoliko ste novi ili radite nešto novo, tako i u dijetama koje primenjujete. Dijeta ne znači isključivo da neko želi da smrša iako je često ljudima to prva asocijacija, već znači dobar plan ishrane i pažnja na to šta jedete.

Zapamtite da dobra dijeta za vaš organizam znači zdravije telo i njegovo funkcionisanje, jer ga hranite onim što je njemu potrebno.

Foto:Shutterstock

4. Novi fokusi i vežbe

Ukoliko ste odlučili da je 2023. godina vaša godina i da ćete se predati treningu i zdravijem životu, onda je odlično da se posavetujete sa nekim oko prvih vežbica koje možete raditi za odličan start. Ovo shvatite kao jako bitnu stvar jer jači trening nego što je potreban ne znači da će biti brži rezultati.

Naprotiv, možete pored upale dobiti i suprotno od zamišljenog. Ako ste već domaći u teretani, a želite da promenite nešto konkretno, onda istražite neke zanimljive nove vežbe koje niste još probali ili se fokusirajte na jači rad nekog dela tela.

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje