• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktori su joj rekli da zbog viška kilograma neće dugo živeti: Promenila je navike i izborila se s dijabetesom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako su mnogi mislili da će se odlučiti za operaciju u toku koje se smanjuje želudac, ova devojka je odlučila da smrša na potpuno prirodan način

  • 0

Džejd Dejvis (24) je oduvek imala problem sa viškom kilograma i priznaje da je utehu i beg tražila u hrani, zbog čega je u jednom trenutku imala 170 kilograma.

Ona je u toku života dobila dijabetes tip 2, te su joj doktori rekli, da ukoliko ne bude povela računa o svom načinu života, da neće još dugo živeti.

Svesna rizika, Džejd je odlučila da "okrene nov list" i započne nov način života.

Ona je počela da trenira i vodi računa o ishrani, te sada ima 82 kilograma. 

- Uvek sam bila jedna od najkrupnije dece u školi, zbog čega sam bila na meti nasilnika. Kada sam imala najviše kilograma, bila sam najdepresivnija. Međutim, sada sam ponosna na sebe i srećnija sam nego ikad - kaže ona s osmehom na licu.

Džejd kaže da se zbog dijabetesa i viška kilograma konstantno osećala umorno i loše, te nije izlatila iz kuće, zbog čega je još više jela.

- Plašila sam se da će me drugi zadirkivati, pa sam zbog toga stalno bila kod kuće. Zbog mog stanja, doktor mi je rekao: "Moraš da smršaš ili ćeš umreti". To je bila moja prekretnica - priča Džejd.

Iako su mnogi mislili da će se odlučiti za operaciju u toku koje se smanjuje želudac, ova devojka je odlučila da smrša na potpuno prirodan način.

- U januaru 2021. godine sam započela svoje "putovanje". Bila sam u kalorijskom deficitu, držala sam se plana obroka i svaki dan sam šetala najmanje 10.000 koraka. Sada treniram četiri puta nedeljno i postala sam zavisna od zdrvog načina života - ističe Džejd.

Ona tvrdi da, od kada vežba i vodi računa o ishrani, ne pije lekove za dijabetes.

- Sada se osećam odlično i mogu da idem i radim stvari koje pre nisam mogla, jer me moja težine ne sputava. Međutim, problem mi stvara višak kože koji mi je ostao, ali radije bih imala višak kože nego višak kilograma. Nadam se da ću uspeti i to da rešim - zaključila je ona, a prenosi "Dailymail".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje