• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U 65. godini postala je bodibilderka: "Jedva čekam da vidim šta mogu da uradim kada budem imala 80"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada ima 58 kilograma, vežba pet puta nedeljno i pobedila je na takmičenju u bodibildingu u oktobru prošle godine

  • 0

Baka koja je imala 83 kilograma otkrila je kako je izgubila salo i posvetila se bodibildingu u 65. godini. Suzan Guidi, iz Tampe na Floridi, krenula je sa procesom mršavljenja u decembru 2020. godine odrekavši se vina i svoje omiljene tajlandske hrane.

Sada ima 58 kilograma, vežba pet puta nedeljno i pobedila je na takmičenju u bodibildingu u oktobru prošle godine.

Gospođa Guidi nije samo baka, niti smatra da je to jedina uloga žena koje pređu pedesetu. Rekla je: "Društvo očekuje da se žene starije od 50 godina samo skrase i postanu bake. Ceo život sam bila nečija žena, majka i baka, pa sam želela da uradim nešto za sebe".

Objasnila je i kako je došlo do promena.

- Svaku dijetu sam radila pod suncem, baš kao i većina žena mojih godina, ali uopšte nisam bila zadovoljna svojim telom. Želela sam da spoljašnjost odgovara onome što sam osećala iznutra. Bila sam tipična žena u menopauzi. Imao sam salo oko stomaka, pila sam previše vina, jela sam previše i loše spavala. Jednog dana sam listala društvene mreže za žene starije od 60 godina koje su postigle nešto neverovatno, i naišla sam na Džoan Mekdonald koja je tada imala 74 godine i izgledala je neverovatno. Mislila sam da ako ona to može u svojim sedamdesetim, onda nemam izgovora u svojim šezdesetim. Tako da sam se u decembru 2020. prijavila za program transformacije i nikada se nisam osvrnula.

Suzan je angažovala trenere da joj pomognu da se pripremi za svoj nastup u oktobru 2020. Trebalo joj je 20 nedelja priprema da bude spremna za scenu i vežbala bi do tri i po sata dnevno uoči takmičenja.


Suzan je rekla: "U takmičenju u bodibildingu, pobedila sam u kategoriji starijih od 50 godina i diviziji za početnike. Nisam mogla da verujem da sam to uradila. Osećala sam se neverovatno. Predvodila sam grupu žena na bini, koje su sve bile mlađe od mene, i čim su se upalila svetla, počela sam da dižem publiku. Kao da sam stvorena za tu scenu. Jedva čekam da vidim šta mogu da uradim kada budem imala 80 godina", kaže za Daily Mail.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje