• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rodni je izgubio 108 kilograma: Sada se bori sa viškom kože, koja mu ograničava pokretljivost

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rodni je pri kraju srednje škole dostigao težinu od 190 kilograma

  • 0

Rodni Lambert ima 21 godinu i za sebe kaže da je ceo život bio "veliko dete" - u smislu telesne težine. Odrastajući samo uz oca, kaže da je u njegovom domu uvek bilo dosta napetosti i stresa. Njegov otac je radio po čitav dan i noć da bi mu obezbedio osnovne potrepštine za život, ali Rodni kaže da otac nije bio baš tako požrtvovan u svakom smislu.

Navodi da je u domu bio žrtva maltretiranja, te da bi se izborio sa emocijama, okrenuo se hrani. Međutim, hrana kao uteha nikada nije dobra ideja, što Rodni shvata pri kraju srednje škole, kada je dostigao težinu od 190 kilograma.

U tom periodu doživeo je i nesreću na motoru, zbog koje je umalo izgubio život.

- Nedelju dana kasnije, nakon što sam se borio za život na intenzivnoj nezi u dečjoj bolnici, izašao sam sa tog mesta podignute glave! Kada sam se vratio kući, saznao sam da mi je dijagnostikovana masna jetra zbog prekomerne težine i predviđeno mi je da neću doživeti dan mature u srednjoj školi ako ne smanjim težinu - navodi Rodni u svojoj ispovesti za" Voyage Denver".

Ipak, i nakon što je čuo ovu vest, ona mu nije teško pala, jer se osećao toliko loše mentalno, da je znao da je hrana njegovo jedino sigurno utočište.

- Na drugoj godini fakulteta, probudio sam se jednog dana i shvatio da sam još uvek ovde i da imam svrhu u životu jer me Bog još uvek drži ovde posle svega.


Dan kada je doneo odluku

Pre tri godine, tačnije 23. januara 2020. izbacio je sve sokove i brzu hranu iz redovne ishrane i uplatio članstvo u teretani, pa počeo da vežba sedam dana u nedelji, iz dana u dan. Međutim, ljudi iz okružena mu nisu pružili podršku, već su se kladili koliko brzo će odustati. Na svom putu ka cilju naišao je i problem - bila mu je neophodna potpuna rekonstruktivna operacija noge. Nakon nje ostao je prikovan za krevet tri meseca i na štakama šest meseci. Ali ga ni to nije sprečilo da nastavi ka cilju.

Odlučio je početkom 2022. da želi da se takmiči u bodibildingu kako bi predstavio svoju transformaciju na nacionalnom nivou na letnjem takmičenju u Hjustonu u Teksasu. Prošao je kroz 18-nedeljne pripreme, došao do najnižeg procenta telesne masti u celom životu i postavio se na četvrto mesto od 30 pojedinaca koji su promenili svoj život nabolje. Bilo je to jedno od najneverovatnijih iskustava, kaže, deliti binu sa tim pojedincima.

Ukupno je smršao 108 kilograma za dve godine.

- Moji ciljevi za 2023. godinu su da nastavim sa onlajn treniranjem i ličnim treningom, da uklonim višak kože, da operišem i drugu nogu, i sveukupno da rastem kao ljudsko biće, mentalno i fizički, da budem najbolja verzija sebe - navodi Rodni i osvrće se na sadašnji najveći problem.

Višak kože ne predstavlja samo estetski problem

On trenutno skuplja novac kako bi se podvrgao operaciji viška kože, koja ga sprečava u mnogočemu, a ujedno izaziva i probleme koji se ne tiču samo estetike, već opšteg funkcionisanja.

- Mnogi moji navijači žele da se takmičim na višem nivou, ali činjenica je da to nikada ne mogu shvatiti ozbiljno koliko bih želeo dok se držim ovog viška kože. Ostao sam sa ogromnom količinom viška kože. To utiče na mene fizički (osip, ograničena pokretljivost, trljanje, bol u leđima) i psihički. Teško sam se borio da povratim zdravlje i život i ne želim ništa drugo nego da se osećam udobno u svojoj koži i da budem srećan kada se gledam u ogledalo. Nažalost, bila bi mi potrebna velika operacija da se ukloni sav višak kože. Iako mi koža stvara fizičke probleme, ona se i dalje smatra kozmetičkom operaijom i nije pokrivena osiguranjem za uklanjanje - piše na Go Fund Me sajtu, koji prenosi i Rodnijevu  molbu za pomoć da dobije operaciju koja će mu pomoći da završi svoj život i transformaciju tela.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje