• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U 60. je promenila svoj život i postala bodibilderka: "Žene mogu da rade šta žele u bilo kom uzrastu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa svojom novootkrivenom strašću za fitnesom odlučila je da se obrati treneru da joj pomogne da se pripremi za takmičenje u bodibilding programu

  • 0

Baka koja se bavi bodibildingom impresionirala je svoje pratioce svojom rutinom vežbanja i proteinskim kolačićima koji joj pomažu da održi vitkufiguru. Na svom "TikToku" deli mnoštvo snimaka iz teretane i svi je doživljavaju kao superbaku.

Ljubiteljka teretane sebe naziva Greni Gans i posvećena je bodibildingu i konstantnom radu na svojim mišićima.

Kada nije u teretani, ona je zapravo sasvim obična baka, koja sprema gomilu hrane i tera svoje unuke da sve pojedu.

Njeno pravo ime je Ilen Blok i u 60. godini je postala bodibilderka.

Blok, koja sada ima 63 godine, čitavog života se borila sa dijetama i gubitkom težine. Dakle, kada je napunila velikih 60, odlučila je da se kloni nezdravih stvari i pokuša da jede normalno, bez ikakvog plana.

Međutim, radeći to, dobila je oko 15 kilograma, što ju je iznerviralo.

Tek kada je na društvenim mrežama videla slike Džoan Mekdonald (76), Blok je odlučila da menja stvari iz korena.

Bila je inspirisana Džoaninom pričom, koja je svoje fitnes putovanje započela sa 70 godina, pa se Blok prijavila za program mršavljenja 2020. godine, piše "The Post".

- U roku od godinu dana izgubila sam 18 kilograma i osećala sam se odlično. Oduvek sam želela da radim bodibilding šou, ali zbog moje advokatske karijere i vaspitanja dece, nikada nisam mogla da se posvetim tome tokom svojih tridesetih, jer su pripreme intenzivne.

Sa svojom novootkrivenom strašću za fitnesom odlučila je da se obrati treneru da joj pomogne da se pripremi za takmičenje u bodibilding programu. Od tada je učestvovala na čak dva bodibilding takmičenja i planira da nastavi.

- Čak i sada, ne mogu da verujem da sam uspela da uradim ovo. Kada sam izašla na scenu, u bikiniju, pozirala i osećala se samopouzdano, samo sam razmišljala u sebi: "Da li stvarno radim ovo?".

Trenira šest puta nedeljno, sa naglaskom na dizanju tegova.

- Iako sam nekada vežbala, nikada se nisam otisnula iz svoje zone komfora i zaglavila sam u kolotečini sa onim što sam radila. Želim da dokažem da stereotipi nisu tačni i da žene mogu da rade šta žele u bilo kom uzrastu - zaključuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vežbe za zatezanje visećih nadlaktica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje