• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Andrea je sledila dijetu kraljice Leticije: Ove promene je primetila posle nedelju dana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jednostavna je za praktikovajne, a donosi mnogo više od mršavljenja

  • 0
Kraljica Leticija Foto: José RamóN Hernando / Zuma Press / Profimedia

Kraljica Leticija za svoju vitku figuru svakodnevno dobija pohvale. Sada je otkrila koja je tajna za takvu liniju.

Naime, španska kraljica redovno praktikuje Perikone dijetu, koja je bazirana na konzumiranju hrane koja usporava starenje svojim sastavom.

Perikon dijeta posebno savetuje da u svakodnevni obrozk ubacite losos. Najpogodnije bi bilo ujutru, zbog njegovih omega 3 masnih, antioksidativnih i "podmlađujućih" svojstava.

Kraljica Leticija, prateći ovu dijetu, svakog dana konzumira ovu ribu. Kako prenosi "Express.co.uk" kraljičin omiljeni doručak je omlet sa lososom i zdravim smutijem za osveženje.

Novinarka Andrea je odlučila da prati ovu dijetu, a kako kaže, promene je primetila već posle nedelju dana.

- Definitivno sam osetila efekte podmlađivanja. Moja koža je izgledala blistavo i osećala sam se bolje i zdravije nego ikada - rekla je ona.

Andrea dodaje da je za nedelju dana izgubila skoro pola kilograma.

Pored toga šta vam losos nudi za vaše telo, oni koji su isprobali dijetu govore da se osećaju znatno bolje, pozitivnije, zdravije i da je losos, pogotovo za doručak, odličan pokretač da i u toku dana pripazite šta jedete. Održava vas sitim, a i osećaj da ste za vaše telo pojeli nešto veoma zdravo, drži vas motivisanim da i u toku dana ne zgrabite grickalice.

Kako izgleda plan ishrane?

Perikone dijeta je odlična jer dopušta blage promene. Evo kako izgleda jedna nedelja ovakve ishrane:

Doručak

Za doručak je preporučena kombinacija lososa i jaja. Dobar izbor je omlet od tri jaja i dimljeni losos. Ovo je preporučeno pratiti, ali ako vam je pak do lakšeg doručka, druga opcija je ovsena kaša od tri kašike pahuljica pomešanu sa šakom bobičastog voća i badema. Potrudite se da zaobiđete namirnice poput kafe, hleba i sokova.

Dimljeni losos, losos, doručak, fit, zdrav obrok, zdrav doručak, losos za doručak Foto: Shutterstock

Ručak

Ručak je nešto jači obrok. Uglavnom možete grilovati oko 100 grama lososa i jesti ga uz zelenu salatu. Dresing za salatu je kombinacija maslinovog ulja i limuna. Ako pak želite nešto drugo, pečena ćurka u istoj količini je pogodan izbor.

Večera

Za poslednji obrok se konzumira, pogodili ste, losos. Ispecite do 150 grama lososa i u njemu uživajte uz bareno povrće po izboru.

Pred spavanje

Ovo je poput male užine pred spavanje. Preoručuje se da, ako vam se javi želja za slatkišima i grickalicama,  pojedie jednu jabuku ili malo badema.

Losos sadrži brojne benefite, pored zdravog tela, losos u ishrani jasan je znak da će vam i koža biti zdravije boje i nežnija, prenosi "healthline.com"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje