• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

3 saveta kako da se naterate da ponovo vežbate: Poslednja stavka je od izuzetne važnosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svaki početak je težak ali uz malo motivacije sve će ići lakše

  • 0
Grupno vežbanje

Foto: Shutterstock

Nekada ste vežbali, ali ste iz raznih razloga prestali? Možda je to zbog nedostatka motivacije, pa i novca da se plate treninzi ili nešto treće.

Šta god da je razlog, sada je pravo vreme da se vratite fizičkoj aktivnosti jer ćemo se manje kretati kako bude dolazilo hladno vreme. Nije naodmet da sada počnete da se spremate za predstojeće leto, iako će vam možda mnogi reći da ste smešni, ali treba početi na vreme, piše "Grace filled plate".

Kao što je poznato, svaki početak je težak, pa prvi korak ka promeni nije lak. U nastavku vam dajemo savete kako da se pokrenete i naterate se da ponovo učinite nešto dobro za sebe.

vežbanje

Foto: Shutterstock

Pre svega se zapitajte zašto želite da vežbate. Da li je to zbog lepšeg izgleda i estetike ili je zbog zdravlja ili želite da upotpunite svoje slobodno vreme? Kada odgovorite, biće vam jasno dalje šta želite. Pronađite motivaciju i sve će posle toga biti lakše.

Počnite da gledate snimke vežbanja. Sada je pregršt snimaka raznih trenera, što sa grupnih treninga, što iz teretane, pa dok čekate u redu za banku ili na kasi, pustite neki snimak, obratite pažnju kako se neka vežba izvodi, pa u narednom treningu naterajte sebe da je uradite pravilno.

Ovo je plan koji ima tri tačke, kojih bi trebalo da se pridržavate.

1. Podržite svoje ciljeve

Ovde se ne traži brzo rešenje već su to stvari dubljeg nivoa koje prevazilaze ciljeve gubitka težine. Ispitajte zašto i uverite se da vas plan usmerava ka željenom krajnjem rezultatu.

2. Odredite svoje vreme i resurse

Koliko vremena za vežbanje imate na raspolaganju? Koja je vaša mentalna sposobnost za promenu? Koliki broj časova će dozvoliti vaš budžet? Obavezno izaberite i pregledajte svaku od ovih stavki pre nego što se posvetite planu.

3. Budite ono što volite da radite

Budite realni, ne morate da "volite" da vežbate, ali će vam biti bolje da izaberete aktivnost koja odgovara vašoj ličnosti i preferencijama. Na kraju krajeva, verovatnije je da radimo ono u čemu uživamo.

Dakle, manite se negativnih razmišljanja i pokrenite se u hladnijem dobu godine, koje nam sledi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Relaks-vežbe za istezanje leđa: Prijaće vam kao da ste bili na masaži

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitness