• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kejt Hadson zna da su 40-e najbolje godine života: Mudrost, samopouzdanje i uživanje u trenutku

Vreme čitanja: oko 3 min.

Još jedna lekcija koju je naučila je da je sreća izbor koji pravite svaki dan

  • 0
Kate Hudson, Kejt Hadson Foto: Tanjug/AP

Kejt Hadson živi svoje najbolje godine, tačnije najbolju deceniju ikada. Mama troje dece izjavila je da su joj četrdesete najbolje godine do sada i to iz više razloga.

- Sada znam zašto su svi moji prijatelji koji su bili stariji od mene u svojim četrdesetim rekli: "Ovo je moje najbolje vreme" ili "Ovo mi je najdraža decenija do sada" - rekla je ona, napominjući da zapravo ne razmišlja o starenju u svakodnevnom životu i umesto toga odlučuje da se fokusira na pronalaženje radosti u malim stvarima.

- Mislim da je starenje teško, jer vas približava neizbežnom - da nismo večni. Postavlja se pitanje šta tražite od života? Šta je to zbog čega se osećate živim i uzbuđenim što ste deo ovog iskustva? - rekla je glumica za Byrdie.

Svakodnevno povezivanje sa sobom, dodala je, deo je tog procesa.

- Kako sam? Gde sam? I da li se osećam dobro? I da li se osećam zdravo? A kako su moja deca? Kakav je moj odnos? Da li sam sada srećna? A šta mi treba da budem srećna? Na šta treba ponovo i više da se fokusiram?

Hadson je takođe brzo ukazala na dvostruke standarde sa kojima se žene u Holivudu suočavaju.

- Svi žele da pričaju o tome šta žene rade svom licu. Ili šta žene rade protiv starenja. I volim sve te stvari. Volim da pričam o tome šta je novi laser, ali zanimljivo je da muškarci zapravo ne dobijaju ista pitanja... ali, znate, podjednako su zabrinuti zbog starenja.

Ipak, sa godinama dolazi mudrost, primećuje ona. Takođe, godine su joj dale samopouzdanje da preuzme više rizika u svojim profesionalnim poduhvatima kao osnivač imperije aktivne odeće, brenda votke, brenda za zdravlje i ishranu i da zajedno sa svojim bratom glumcem Oliverom Hadsonom pokrene podkast "Sibling Revelry", čiji su domaćini.

- Uvek ćeš želeti da uradiš nešto bolje. Uvek ćeš želeti da uradiš nešto više. Voleće te jednog minuta i neće te voleti sledećeg. To se dešava svima u ovoj industriji - nadovezala se Kejt na priču o Holivudu.

Još jedna lekcija koju je naučila je da je sreća izbor koji pravite svaki dan.

- Ljudi pričaju o radosti i sreći i pitaju me: "Čini se kao da si srećna sve vreme", a to jednostavno nije slučaj. Ja ga biram. I biram to ponekad kada je zaista teško.

Hadson kaže da je godine nisu sprečile da razmišlja o tome da ima još dece:

- Imam decu celog svog odraslog života. Imam svog četvorogodišnjaka i imam dete na koledžu. A čak ni ne znam da li sam još završila. Znate, ja još nemam taj odgovor.

Tema starenja je već neko vreme Hadsonovoj na umu - iako je nepokolebljiva u ohrabrivanju žena da rade ono što smatraju da je najbolje za njih, uključujući botoks i filere, sve dok znaju u šta se upuštaju.

- Od početka civilizacije žene su se služile ritualima koji su ih činili mladima. Ako se nešto dublje dešava i to je zaista izazovna stvar za vas, onda mislim da treba da odete kod terapeuta i razgovarate o tome zašto jurite svoju prošlost - smatra Hadsonova.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota