Pasulj će vam UVEK biti preukusan, ako izbegnete GREŠKU koju svi pravimo! Kuvanje neće više biti isto

B. P.
B. P.  
  • 0

Ako vam pasulj uvek ispadne kašast kada ga spremate, to može pokvariti ceo obrok. Međutim, postoji jednostavno rešenje koje može poboljšati vaše jelo, posebno prebranac.

O kojoj god da se vrsti pasulja radi, postoji jedna ključna greška ali i jednostavan trik kako da je izbegnete. Pasulj je odličan dodatak mnogim jelima i predstavlja zdrav i hranljiv sastojak koji možete uvrstiti u svoj nedeljni plan ishrane.

Međutim, kako navodi Vojo Eats, jedna od najčešćih grešaka je prekuvavanje pasulja, što dovodi do toga da postane kašast i razočaravajući.

- Pasulj iz konzerve je prethodno kuvan, pa je skloniji da postane kašast kada se ponovo zagreva. Da biste to izbegli, dodajte pasulj iz konzerve u jelo na kraju kuvanja i zagrevajte ga samo toliko da se ugreje. Takođe, budite pažljivi pri mešanju, jer se pasulj iz konzerve lakše raspada nego suvi pasulj. Ako pečete jelo sa pasuljem iz konzerve, najbolje je da malo smanjite vreme i temperaturu pečenja kako biste sprečili da pasulj postane previše mekan - kaže on.

Pasulj Foto: Pixabay/ Pexels

Vojo Eats objašnjava zašto vam pasulj postane kašast i kaže da je to čest problem sa kojim se susreću ljudi koji kuvaju kod kuće.

Kažu da pasulj zahteva precizno vreme i temperaturu kuvanja da bi zadržao oblik. Ako se kuva predugo ili u previše tečnosti, ima tendenciju da se raspadne i omekša. Stručnjaci dodaju da i previsoka temperatura može brzo prekuvati pasulj, zbog čega se od čvrstog pretvori u kašast u tren oka.

Veoma je važno izabrati pravi način kuvanja, jer on može napraviti veliku razliku u teksturi pasulja.

Ako se odlučite za sporo kuvanje na niskoj temperaturi, to može pomoći da pasulj bude ravnomerno skuvan i da zadrži čvršću teksturu.

Prateći ovaj jednostavan savet, možete biti sigurni da vas više neće razočarati kašasti, prekuvani pasulj.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: I ovde godine pobedio pasulj "Gradištanac", za čiju naklonost se borilo 147 učesnika

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle