Amerikanka probala evropski hleb i ostala bez teksta: “Vaš je savršen, naš je kao karton”

K. M.
K. M.  
  • 0

Amerikanka Brajana Skaj Morton, koja se 2022. godine sa mužem i četvoro dece preselila u Veliku Britaniju, na Instagramu redovno deli utiske o životu u novoj zemlji. Njeni videi o "kulturnim razlikama preko bare" privukli su više od 57 hiljada pratilaca, a poslednji je izazvao pravu raspravu – a sve zbog hleba.

Uporedila američki i britanski hleb

U novom videu, Brajana je odlučila da uporedi dve kriške hleba – jednu američkog brenda Wonder Bread, i drugu iz britanskog Tesca. Već na prvi pogled istakla je razliku u veličini: "Vaš hleb je savršene veličine za sendvič. Američke kriške su premale, jedna nije dovoljna, a dve su previše. Britanski je taman – obožavam ga", rekla je.

Prava šokantna razlika pojavila se kada je krenula da cepa kriške. "U Americi u hleb stavljaju toliko nepotrebnih sastojaka da može stajati i mesecima bez budji. To je suludo", kazala je dok je američki hleb opisala kao suv i tvrd, "poput kartona". Britanski hleb, za razliku od toga, opisala je kao mekan, svež i zdraviji jer ga treba zamotati i čuvati kako bi ostao dobar.

Reakcije na internetu

Brajana je američki hleb ocenila čistom nulom, a britanski sa 10/10. Komentari ispod videa brzo su se nizali.

"Neverovatno mi je da hleb u SAD-u može da traje toliko dugo! U Engleskoj nam najviše izdrži 4-5 dana", napisao je jedan korisnik. Drugi je dodao: "Kad cepaš američki hleb, izgleda kao da paraš karton."

Jedan komentator je čak primetio: "Zanimljivo je da si uzela jedan od naših najgorih hlebova, a svejedno je bolji od američkog."

(Ona.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ako ovo uradite rizikujete da dobijete srčani ili moždani udar: Farmaceutkinja objasnila sve

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle