Jednostavni trikovi kako da vam prženice budu mekane i manje masne: Neodoljivo su sočne uz 1 sastojak

B. P.
B. P.  
  • 0

Ko ne voli prženice? Prilično jednostavno jelo koje se brzo priprema, a istovremeno neodoljivo ukusne. Širom sveta postoje razne varijante, a kada je reč o našoj državi, velika većina ljudi voli kada su one masne i sočne. Međutim, ovo su saveti kako da one ne budu toliko masne ali da i dalje sačuvaju sočnost i mekanu teksturu.

Izbor pravih sastojaka za prženice pomaže da izbegnete česte greške pri pripremi istih. Recimo, najbolje je da debljina hleba ne bude deblja od 2 centimetra i da uvek bude stari hleb, onaj koji vam već nekoliko dana stoji na kuhinjskom pultu. Preporuka je da on bude star dan do dva jer će najbolje da upije smesu u koju se kriške umaču. Možete ih namakati i do 10 sekundi, kako biste bili sigurni da će upiti dovoljno 'tečnosti'.

prženice, mađarske prženice, recept za mađarske prženice, mađarski recept Foto: Shutterstock

Mnogi to ne znaju, ali nije na odmet da u smesu u koju ćete potapati kriške hleba, stavite i - kašiku brašna. Brašno će dati prženicama hrskavost spolja, dok će unutra ostati mekane. Smesu obavezno ručno mutite - viljuškom ili žicom, dok je mikser za izbegavanje pošto prženice posle njega neće biti mekane.

Kako prženice ne bi bile masne, najbolje je da umesto suncokretovog ulja koristite neko drugo biljno ulje koje ne upija mnogo, a najbolja opcija je da to bude puter. Kratko ih pecite, najviše do minut i po, po strani, kako biste izbegli da izgore ili budu 'tvrde'.

Ovo je najbolji recept za prženice:

Sastojci za prženice:

  • 10 kriški hleba
  • 2 šolje mleka
  • 1 kašika brašna
  • 3 jaja
  • ulje za prženje
  • malo soli

Priprema prženica:

U veću činiju umutite jaja pa dodajte mleko sve dok se lepo ne sjedini i na kraju brašno. Kriške hleba obilno natopite u ovu smesu (ili ne morate, sve zavisi kakav vam je ukus, ako volite suve i 'reš' pržene) i stavljajte kriške na dobro ugrejano ulje u tiganju.

Sačekajte nekoliko minuta da se jedna strana zapeče, pa okrenite na drugu pa ih potom stavljajte na tanjir sa ubrusom, da upiju masnoću. Po želji, možete preko njih sipati rendani kačkavalj ili staviti nešto suhomesnato, a ukoliko ste ljubitelj slatkiša, možete napraviti i slatku varijantu prženica.

Prijatno!

(Ona.rs/Mashed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle