• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta od bjuti trendova ostavljamo u ovoj godini: Jednostavnost je reč za 2023.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U 2022. ostavljamo izblajhane obrve

  • 0
Kendall Jenner Kendal Džener Foto: Tanjug/AP

Ova godina je bila ispunjena trendovima lepote koji su bili i inovativni, ali i čudni, gotovo neprimenljivi. Godinu punu bjuti trendova sumira bjuti guru Grejs Rid i govori o onima koje ćemo viđati u predstojećoj godini.

Grejs je navela neke od trendova za koje smatra da bi trebalo da budu ostanu u 2022. godini, počevši od izbeljenih obrva.

- Osim ako niste Kendali Džener, nećete to uspeti. Obrve su tu s razlogom, one uokviruju lice.

Laminacija obrva bila je glavni trend i ove godine, koja deluje kao trajno začešljavanje i podizanje obrva. Kada se dobro uradi, dobijate uglađen izgled, ali kada se prekomerno koristi, kaže Grejs, dlaka se lomi i proces takođe prestaje da funkcioniše.

Jednostavan gel za obrve radi posao, rekla je Grejs i napominje da to možete raditi i same kod kuće. Jednostavnost je upravo nešto što će obeležiti 2023, a to se posebno odnosi i na rutinu nege kože.

- Mislim da, ako imate dobra tri koraka i proizvoda, da je to dovoljno. Ne treba vam 10. Preskupo je.

Tri koraka ujutru i tri koraka noću je Grejsina "sveta" rutina, ali ona zavisi od osobe do osobe i od tipa kože.

Morate da prilagodite rutinu svojoj koži. Ne gledajte ideje sa "TikTok-a" i ne pokušavajte da ih i vi korisite, jer ne mora nužno da znači da će i vama odgovarati. Vidite da neko koristi tretman a zatim ga koristite, to je za njihovu kožu, nije za vašu.

sređivanje obrva obrve Foto: Shutterstock

Jedan od trendova koji je dominirao društvenim medijima bio je "zamagljivanje" ili koža kao od stakla - praksa mazanja lica vazelinom. Verovalo se da duboko hidrira i da vam daje zdrav sjaj, ali to je zapravo loše za kožu, rekla je Grejs. Vaša koža ne može da diše sa slojem vazelina preko celog lica.

- To dovodi do začepljenih pora, kao i do drugih stvari - rekla je.

Još jedan tretman koji je ponovo postao popularan su fileri za usne i obraze, rekla je Grejs, ali je prekomerno ubrizgavanje istih postajalo sve češće.

- Mislim da fileri ne idu nikuda. Mislim da će, ako ništa drugo, postati sve učestaliji, ali mislim da će se raditi sigurnije i bolje. Nema potrebe da prepunjavate svoje usne.

Suptilnost, kaže ona, izgleda da će biti glavni trend za 2023. Pokrivanje nesavršenosti umesto pune pokrivenosti, minimalna šminka i nenametljiviji izgled već su u modi na društvenim mrežama, sa sve više žena koje se osećaju prijatnije i prihvataju svoju teksturu kože i nesavršenosti.

U šminkanju, rumenilo je postalo snažan trend, rekla je Grejs za RTE.

- Skoro da se rumenilo bira radije nego bronzer. Puder će vam dati "prazno platno" na kojem možete da crtate, nanesite rumenilo i to je život, to je mladost.

Šminka nije ništa bez besprekorne kože, a Grejs je rekla da će "cikliranje kože" biti glavni trend sledeće godine. To uključuje tri koraka ujutru i tri uveče, a vaša jutarnja rutina je ista svakog dana

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota