• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bata Spasojević predstaviće novu kolekciju "Diva i superstar": Lajtmotiv su bili Dejvid i Viktorija Bekam

Vreme čitanja: oko 3 min.

Istorijski gledano, za njega su to, na ekranu, bili Henfri Bogart i Ava Gardner, kao i Elizabet Tejlor i Ričard Barton, koji su svoju ljubav preneli i u stvarni život

  • 0

Modni dizajner Bata Spasojević predstaviće novu kolekciju pod nazivom "Diva i Superstar" u hotelu Hajat, 13. novembra.

Ono što od njega uvek očekujemo, kada je miks muško-ženske kolekcije u pitanju, jesu svakako najmoderniji krojevi sakoa i kaputa, sa uvek autentičnim dizajnom i neobičnim printovima.

Ova kolekcija namenjena je svakoj ženi koja želi da se svakodnevno oseća kao diva, kao i muškarcu koji može da joj parira.

- Videćemo dosta toga novog, a opet onog što izvorno zovemo "Bata Spasojević". Ako pričamo o ženskom delu kolekcije, malo sam se okrenuo ka ženstvenijoj silueti. Biće dosta večernjih haljina, a naravno i ono po čemu sam prepoznatljiv, dobar kaput, dobar sako, dobro žensko odelo, ali sve će to imati dodir ženstvenosti. Da se malo vratimo tome - uvek pričamo da žena mora biti jaka, stabilna, i to je tačno, u ovim vremenima treba da bude i jaka i samosvesna, ali nekako mora da zadrži svoju ženstvenost - počinje Bata i nastavlja:

- Superstar je muškarac širokih shvatanja, koji tu damu podržava apsolutno, kako rečima, tako i vizuelno. I on će biti u dobrim kaputima, dobrim jaknama, naravno i pantalonama, koje su moj prepoznatljiv znak. Ali, on će pre svega biti džentmlen koji će da je prati.

Oboje moraju imati dozu individualnosti, jasan je Bata. Da slede svoje instinkte i svoja interesovanja, ali ona iskrena, unutrašnja. Njih treba bezuslovno da slede, da ne dozvole da podlegnu određenim pritiscima i nametnutim normama. Osluškivanje unutrašnjeg ritma je najvažnije, kako u poslu, tako i u privatnom životu.

Tamara Bakić i Oliver Mandić - Batini "diva i superstar"

Čini se da smo bili na tragu Batinog lajtmotiva, jer, upitavši ga za par koji ga je možda donekle inspirisao za kreiranje nove kolekcije, saznali smo da je to neraskidiva ljubav Dejvida i Viktorije Bekam. Razumljivo, oni i su i modno intrigirali Batu, ali bez magične privlačnosti koja i posle više od dve decenije vlada među njima, oni ne bi bili "it couple".

Istorijski gledano, za njega su to, na ekranu, bili Hamfri Bogart i Ava Gardner, kao i Elizabet Tejlor i Ričard Barton, koji su svoju ljubav preneli i u stvarni život.

Ipak, Bata ne krije da je, ukoliko posmatramo domaću javnu scenu, oličenje dive bila manekenka Tamara Bakić, u čiju će se čast održati revija u okviru "Fashion Selectiona", u Pozorištu na Terazijama, takođe u ponedeljak.

- Ona je bila prava istinska diva, koja je zaista imala i takav način života, što je učinilo divom - opisao je Bata Tamaru, prvog srpskog top modela.

Superstar je muškarac koji je pre svega upućen u sve, neguje poznavanje opšte kulture isto koliko neguje i sebe. Za Batu je najvažnija stavka da mora da sluša kvalitetnu muziku. Kada smo Batu upitali za konkretno ime, usledio je već dobro poznat odgovor.

- Moj drugi guru ili tata, to je Oliver Mandić. Slušam njegove savete zaista. On sve prati, sve zna, uvek zna da kaže pravu stvar u pravo vreme.

Tesla je inspiracija za ceo svet

Odmah nakon revije u Hajatu, Bata i njegov tim će se uputiti u Pariz, gde ih čeka predstavljanje kolekcije pod nazivom "3,6,9", što znači da su ove dve celine nastajale u isto vreme.

- Nije lako, ali ja mozak malo odmorim od jedne priče, pa uđem u drugu sferu. "Tesla" je izašao jako lagano, biće to jaka, monumentalna kolekcija.

Razumljivo "veliki izazov" i "odgovornost" reči su koje Bata koristi da opiše proces nastajanja, pogotovu jer je zadatak bio kreirati lepu vizuelnu priču, koja će da podrži sva Teslina razmišljanja, ovoga puta sve vezano za "ključ univerzuma".

Bata Spasojević Foto: Ona.rs

Nije prvi put da se tradicija i "najbolje iz Srbije" implementiraju u rad dizajnera. Tako nas je Bata podsetio na kolekciju "Beli anđeo", koja je u inostranstvu pokupila bezbroj pohvala, kao i na kolekciju u kojoj je koristio etno motive, koje zasigurno možemo očekivati i u budućnosti.

Ceo intervju pogledajte u videu sa početka teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević backstage revija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota