• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Met gala 2024: Najveća modna noć je počela, a oni su doneli prve utiske

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tema večeri je "Uspavane lepotice – ponovno buđenje mode"

  • 1
Dženifer Lopez Met gala 2024 Foto: Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prvi ponedeljak svakog maja meseca posvećen je Met gali, formalno nazvanoj Costume Institute Gala ili Costume Institute Benefit, godišnjem gala događaju poznatih radi prikupljanja sredstava u korist Instituta za kostime Metropoliten muzeja umetnosti na Menhetnu. Ovaj događaj smatra se najprestižnijim i najglamuroznijim modnim događajem i društvenim okupljanjem na svetu i poznat je kao „najveća modna noć“.

Svake godine tema je drugačija, a ova Met gala je u znaku “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” (Uspavane lepotice – ponovno buđenje mode). Objašnjenja je mnogo, bajkovite asocijacije su među prvima, a tema se odnosi i na dragocenu odeću u kolekciji Muzeja, koja je toliko krhka da je treba smestiti u posebne staklene „kovčege“. Izložba će ponovo će aktivirati senzorne kapacitete remek-dela u kolekciji Muzeja kroz istraživanje iz prve ruke, analizu konzervacije i različite tehnologije – od najsavremenijih alata, veštačke inteligencije i kompjuterski generisanih slike u tradicionalnim formatima rendgenskih zraka, video animacije, projekcije svetlosti i zvučnih pejzaža.

"Otprilike 250 predmeta iz stalne kolekcije Instituta za kostim – neki koji su ranije bili veoma retko viđeni u javnosti – biće prikazano na potpuno nov način. Maks Holein, francuski direktor, i izvršni direktor Met Gale Marina Kellen, rekli su da će "inovativna izložba Instituta za kostime pomeriti granice naše mašte i pozvati nas da iskusimo multisenzorne aspekte odevnog predmeta. „Uspavane lepotice" će pojačati naš angažman sa ovim remek-delima mode evocirajući kako se osećaju, kreću se, zvuče, mirišu i komuniciraju kada se nose, nudeći na kraju dublje uvažavanje integriteta, lepote i umetničkog sjaja izloženih radova, piše, "Vogue.com".

Dres-kod je “The Garden of Time". „Bašta vremena“ inspirisana je J.G. Balardova kratkom pričom istog naslova, iz 1962. godine. Može se tumačiti na bezbroj načina, a ono što se očekuje jesu mnogi cvetni i botanički motivi koji krase čuveni Met gala crveni tepih.

Domaćini Met gale 2024. su Zendaja, Dženifer Lopez, Bed Bani i Kris Hemsvort.

Upravo je Dženifer Lopez fotografisana među prvima kako kreće na svečanost Met gale, a njena srebrna haljina odavala je utisak prave bajke.

Raskošna u predelu grudi, sa delom koji podseća na krila, propraćena je masivnom ogrlicom, uz koju je Džej Lo ponela visoku punđu, za maksimalno isticanje.

Iako je njeno lice bilo tema prethodnih dana, sugerišući na moguće estetske zahvate, Džej Lo je to večeras samo naglasila, ne mareći za komentare, želeći samo da izgleda besprekorno.

Muški domaćin, Kris Hemsvort, sa svojom pratnjom dominirao je u odelu boje slonovače, odlučivši se za mnogo opušteniju varijantu odela, sa košuljom i prslukom koji maksimalno otvaraju grudi.

Dama u njegovom društvu bila je u toaleti u zlatnom tonu, sa krunom-vencem, takođe u boji zlata.

Kris Hemsvort Foto: Michael Simon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prošlogodišnja domaćica Ana Vintur oživale je i temu i dres-kod večeri. Bela haljina preko koje je obukla crni mantil sa koloritnim cvetnim motivima definitivno su ukazivali na buđenje prirode - "baštu vremena", bajkovite predele. Dužina toalete i mantila davala je dodatni svečani ton, koji je Ana ispratila vedrim raspoloženjem i osmehom.

Ana Vintur Met gala 2024 Foto: : Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Zendaja se odlučila da se pamti Gala na kojoj je ona jedan od domaćina, pa je svoju figuru istakla u plavo-zelenoj toaleti  sa prozirnim delovima, a fascinator sa dugim perom činio je celu modnu priču bajkovitom, baš kao što i traži Met gala.

Ešli Grejem se trudila da bajka koju je ona pripremila za veliko veče maksimalno istakne njeno telo. To je uspela prozirna crna toaleta sa naglašenim korsetom, a cvetni motivi oko struka davali su odgovor na dres-kod. Podignuta kosa i neobično naglašene šiške dodatno su isticali izgled Ešli, koja se sasvim opredelila za crnu boju.

Gvendolin Kristi, zvezda "Igre prestola" i "Ratova zvezda", odlučila se za jedan od onih stajlinga o kojima se priča posle Gale. Crvenu haljinu sa crnim plaštom akcentovala je natapiranom kosom, koja definitivno ne prolazi neopažena.

Veče je tek počelo, modni stajlinzi će još iznenađivati, ali one su ostavile prvi utisak i otvorile bajku koja priča kroz haljine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bronzana i plava boja, favoriti ove sezone: Haljine koje su obeležile Met Galu 2022

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • angelina

    10. maj 2024. | 12:17

    Najveći utisak sudeći po portalima ostavila J Lo. Primer kako pravilna nega i disciplina uz estetske korekcije na nanoklinici može usporiti proces starenja

    Podelite komentar