• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čovek se probudio usred noći jer je čuo zvuk krckanja: Ispostavilo se da je polomio polni organ na dva mesta

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladiću je bila potrebna hitna operacija kako bi sanirao povredu

  • 0
noćna mora košmar muškarac u krevetu Foto: Shutterstock

Mladić iz Tunisa ostao je da se grči u agoniji nakon što se okrenuo u snu i prepolovio svoj polni organ dok je spavao. Neidentifikovanog 27-godišnjaka, kako prenosi "The Sun," probudilo alarmantno "škljocanje", nakon čega se užasnuo kada je shvatio da je - slomio penis na dva mesta.

Osoblje bolnice Ibn El Jazar u Kairuanu objavilo je da je nesrećni mladić imao nešto što nazivaju "deformitet patlidžana" - tipičan simptom koji označava frakturu penisa, što je zahtevalo hitnu operaciju.

Iako penis nije kost, može da se slomi kada je u stanju erekcije, naročito ukoliko se udari tupim predmetom. U većini slučajeva tada se čuje zvuk pucketanja ili pucanja. Slomljeni organ tada obično podseća na "patlidžan" i jer u tom slučaju nabubri i postane ljubičast.

Kako prenosi "Daily Mail", ova situacija se najčešće dešava u trenucima strasti, u položajima koji se smatraju rizičnim.

Muškarac povreda Foto: Shutterstock

Lekari koji su lečili ovog čoveka objasnili su da je ovu jezivu povredu "pratila trenutna detumescencija", što znači da je odmah izgubio erekciju, a skeniranje je pokazalo dva odvojena rascepa koja su bila udaljena tri centimetra i sa procepom od po 10 i sedam milimetra. Obe povrede su sanirane - šavovima.


Na sreću, mladić nije pretrpeo trajna oštećenja, a otok je nestao nakon dva dana. Kako se prenosi, navodno je mogao normalno da urinira samo četiri dana nakon procedure.

Medicinski gledano, da bi muškarac dobio erekciju, dve sunđeraste cevi koje se nazivaju kavernoza tela pune se krvlju i potom stvrdnu. One su okružene zaštitnim slojem poznatim kao tunica albuginea. Prelom se dešava trenutno i zahteva hitan medicinski tretman kada se pokida.

Pišući u časopisu "International Journal of Surgery Case Reports", doktori su objavili da su muškarci koji dožive "dva različita preloma retkost u trenutnoj literaturi" i da se "pojedinačni prelomi se češće prijavljuju."

Kako se lomi muški polni organ?

Penis zapravo ne može da se "slomi" u pravom smislu te reči. Od 1924. godine širom sveta zabeleženo je 1.600 slučajeva - otprilike 16 slučajeva godišnje. Istraživači su primetili da se u 50 odsto slučajeva može čuti alarmantan zvuk pucketanja.

Takođe je prijavljeno da muškarci koji jednom slome penis često ostaju sa problemima erektilne disfunkcije i doživotnim bolnim seksom. Prelomi penisa najčešće se javljaju tokom vaginalnog odnosa, kada penis može da se savije. Takođe mogu da se dogode i usled oštrog udarca u penis koji je erekciji ili tokom "traumatske masturbacije", prema Heath Line- u.

Ako snažno udarite po genitalijama, vaš penis može da postane upaljen ili natečen, ali sledeći simptomi su takođe "crvene zastavice" za mogući prelom.

  • zvuci pucketanja ili pucketanja
  • iznenadni gubitak erekcije
  • jak bol nakon povrede
  • tamne modrice iznad povređenog područja
  • izvijenost penisa
  • curenje krvi iz penisa
  • otežano mokrenje

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta muči muški ponos, može li muškarac da voli dve žene istovremeno?!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On