• 1
 ≫ 

Očevi takođe imaju značajnu ulogu u dojenju: Pedijatar otkriva kako da tate olakšaju majki i bebi

 ≫ 

Muškarce nekad treba usmeriti, jer često misle da oni po pitanju dojenja ne mogu da urade ništa, ali to nije istina

  • 1
beba, uspavljivanje, otac, spavanje, san Foto-ilustracija: Pixabay

Kada je u pitanju ishrana tek novorođene bebe, poznato je da nema ničeg boljeg od majčinog mleka. Međutim, pored ishrane podjednako je važna i povezanost koja se dešava u samom procesu dojenja koje je, sasvim jasno, stvar majke i deteta.

Međutim, da li ste znali da i očevi imaju veoma bitnu ulogu kada je reč o dojenju? Pedijatar Šerilin Čekini objasnila je koliko je zapravo velika uloga očeva u dojenju.

- Dojenje može biti zastrašujuće za mame i partnere, pogotovo ako im je prvi put da se s tim nose. Trik je u tome da sa partnerom komunicirate o obavezama oko hranjena pre nego što dobijete dete. Nemojte da čekate da beba dođe, već preduzmite korake mnogo pre toga - savetuje pedijatar Šerilin Čekini, a prenosi Romper.

Kako kaže, muškarce nekad treba usmeriti, jer često misle da oni po pitanju dojenja ne mogu da urade ništa, ali to nije istina. Prema njenim rečima, noći su uglavnom najosetljiviji deo dana za dojenje, jer većina muškaraca prespava taj deo.

- Pomozite svojoj supruzi tako što ćete doneti sve ono što joj je potrebno: jastuk za dojenje, pelene, kreme... Pobrinute se za bebu pre spavanja, kako bi vaša partnerka mogla da zadovolji svoje dnevne potrebe - kaže medicinska sestra i savetnica za dojenje Lili Šot.

Kako kaže, ako beba i mama još nisu uhodane u rutinu dojenja, partner može pomoći rečima podrške.

- Tokom dojenja, partner može da pruži emocionalnu podršku i reči ohrabrenja - kaže Šerilin Čekini.

Dodatna opcija za pomoć novopečenoj majci je hranjenje bebe na bočicu izdojenim mlekom. Tata može preuzeti ovaj teret da bi se mama naspavala.

Video: Jednima je ovaj video presladak, drugi se zgražavaju: Neobična igra bebe i mace snimljena usred noći

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Ana

    17. jun 2022. | 14:22

    Moj muž je ustajao svaki put noću kad bi nas sin zaplakao, uzimao ga na ruke i smirivao dok ja ne pripremim pelenu, zatim ga držao dok ja ne sednem na fotelju "za dojenje", dodavao mi ga i tek onda se vraćao da spava. A radio je ujutru! Zato imamo divan brak i divnog sina, koji je već momak i uspešan u svemu.

    Podelite komentar