• 0

Sa samo nekoliko rekvizita napravite zabavu za mališane: I vi ćete uživati u procesu

Iako će ovo biti pravo rešenje da se dece zabave, ukrasi mogu biti od velike koristi i u dekoraciji prostora

  • 0

Deca obožavaju da crtaju, pišu, seckaju, a sve to ima posebnu čar kada u procesu učestvuju i roditelji. Složićete se da je često najlakše kupiti neku igračku, ali ipak veću težinu ima kada nešto zajedno napravite sa svojim mališanom.

Uskoro nam dolazi hladnije vreme, deca će češće vreme provoditi u kući, pa umesto da igraju igrice i sede ispred malih ekrana, napravite zajedno nekoliko zanimljivih igračaka iz kućne radionosti.

Čak i ako niste kreativni i nemate ideje, predmeti koje smo spremili za vas i vaše mališane veoma su jednostavni i laki za pravljenje, te ćete uživati u njihovoj izradi.

Pripremite sve što je potrebno i zabava može da počne!

Za prve predmete su vam potrebne dve varjače, tempere, kolaž-papir, četkice, marker, "gooogly eyes", krpica crvene boje, satenska traka i lepak.

Mi smo od ovih rekvizita napravili vešticu i vampira, ali vi, naravno, možete da napravite šta god poželite, važno je samo da oslobodite maštu i kreativnost. Sve što treba da uradite jeste da temperama obojite varjaču, a da od kolaž-papira napravite kosu, kapu, plašt i sve drugo što poželite. Od satenske trake možete da vežete mašnu, a "gooogly eyes" zalepite i vaša varjača za igru je gotova.

Kada je reč o drugom predmetu, potrebne su vam štipaljke i šabloni željenih likova. Kada njih odštampate, potrebni su vam još lepak i makaze. Mališani mogu da seku šablone, mogu i da ih oboje i da ih lepe na štipaljke s kojima će se posle ludo zabaviti.

Poenta je u tome da šablon isečete napola, kako biste jedan deo zalepili na donji deo igračke, a drugi za gornji. Kada budete otvarali štipaljku, izgledaće kao omiljeni lik iz crtaća i priča.

Za kraj su vam potrebne dve mandarine ili više njih, tempere, četkica i marker. Po mandarini markerom iscrtajte šta god želite, a onda dajte mališanima da po istim linijama prelaze temperama.

Sve što napravite je vrlo upotrebljivo, jer ovi predmeti mališanima mogu da posluže za igru, a vama kao deo kućne dekoracije.

U videu na početku teksta pogledajte kako da detaljno napravite ove predmete za igru.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica