• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tata iskritikovao pravljenje velikih rođendana za decu, ali nije naišao na podršku

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tatu su napali drugi ljudi sa foruma, koji su utvrdili da je on pravi "davež"

  • 0
Rođendan Foto: Shutterstock

Jedan tata je kritikovao "sebične" roditelje koji priređuju velike rođendane za decu mlađu od sedam godina. Otac iz SAD-a nazvao je proslave "besmislenim" i "izgovorom" za roditelje da prave zabave kakve sami nisu imali.

On je to mišljenje podelio u objavi na "Reditu", gde je pitao da li on u nečemu greši zato što je odbio da svom trogodišnjem sinu priredi veliku rođendansku zabavu.

U objavi je tata otkrio kako je ubedio svoju devojku da značajno smanji svoje planove za prvi i drugi rođendan njihovog sina. A kada je pokušao da ograniči planove svoje devojke za treću godinu, naišao je na otpor.

- Rekao sam joj da uradi nešto malo, ali ovaj put je bila frustrirana i rekla mi je da joj dozvolim da već jednom učini nešto veće za našeg sina. Objasnio sam da je smešno praviti tako velike žurke za mališane, oni neće ništa da pamte.

Ali njegova devojka je uzvratila rekavši da nije važno ako se njihov sin neće setiti jer će biti fotografija na koje će se osvrnuti kada bude stariji.

- Ona još uvek ne razume moju tačku gledišta, nije da on nikada neće imati rođendansku zabavu, trebalo bi samo da sačekamo da napuni šest ili sedam godina, znate, kada može da zapamti.

Rođendan Foto: Shutterstock

Devojka mu je rekla da će nastaviti sa svojim planovima za rođendan njihovog sina, sviđalo mu se to ili ne.

- Pokušao sam da razgovaram sa njenom mamom da vidim da li može da joj usadi malo razuma, ali me je ona verbalno udarila, govoreći mi da lišavam svoje dete detinjstva. A moja mama kaže da treba da radim ono što moja devojka kaže jer "tatina reč nije toliko važna" i treba da znam gde sam kao otac.

Tatu su napali drugi "reditori", koji su utvrdili da je on pravi "davež".

- Znači, ne bi trebalo da radite ništa zabavno sa svojom decom dok ne postanu dovoljno stari da se sećaju? - rekla je jedna osoba.

- Zašto ih dovoditi u park? Zašto im čitati knjige? Zašto gledati filmove sa njima onda? - pita se druga.

- Dve godine si uspeo, ako ona voli da planira ovakve događaje, ne bi trebalo da joj to oduzimaš. Jednog dana ćete možda požaliti što niste imali te slatke slike i uspomene - glasi treći komentar.

Uprkos velikom broju negativnih odgovora, tata je utemeljio svoje verovanje.

- Svi kažete da rođendanske proslave ionako treba praviti jer će drugi pamtiti. To je ono što kažem u objavi. To je izgovor za odrasle da prave žurku na račun mališana koji se toga neće sećati. To je sebičan razlog.

- Moj sin ima detinjstvo, samo mislim da bi trebalo da sačuvamo veće događaje za vreme kada bude dovoljno star da ga se seća i u potpunosti uživa - završio je.

Uprkos tome što je njegovo mišljenje ostalo nepromenjeno, on dozvoljava svojoj devojci da priredi rođendansku zabavu.

- Ove godine ću ipak dozvoliti svojoj devojci da napravi žurku, rođendan je za nedelju dana i već sam joj rekao da radi šta god želi. Samo ću se kloniti toga i samo ću biti prisutan na zabavi. Nadam se da će u budućnosti shvatiti koliko je besmisleno priređivati zabave za malu decu - zaključuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mirjana Kovač: Majčino mleko nije samo hrana, već i emocija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica