• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova mama nikada neće reći svojoj deci "ne": Prava debata u komentarima

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Učim decu da se vode svojim instinktima", navodi Rejčel u videu

  • 0

Način na koji će roditelji vaspitavati decu u svakoj porodici se razlikuje po nečemu. Međutim, te razlike nisu uvek prihvaćene.

Rejčel je mama koja na "TikTok" profilu @rachonlife redovno govori o roditeljstvu i kako se ona snašla u toj ulozi.

Ipak, jedan video koji je nedavno osvanuo na njenim društvenim mrežama pokrenuo je pravu debatu u komentarima. Podelila je "ne tako popularne" stvari koje radi kao majka, nakon čega su se mnoge mame uključile u ovu diskusiju u komentarima.

- Prva stvar je da nikada neće biti slučaja, u kojem ću reći "je l' možeš da sačekaš?" ili "ne sad, kasnije ćemo", kada me dete upita da li može da jede. Dakle, nikada na to neću reći "ne".

Uvek ću im dati nešto da jedu, jer neću da učim svoju decu da ignorišu prirodne znakove svog tela - započela je Rejčel.

Na ovo je još dodala da će njena deca samo da se zbune, ako ne prate svoje osećaje i time će se "zavaravati", kao što je ona radila kao dete.

Mama je rekla da takođe "neće reći ne" svojoj deci, ako može da pomogne. Osim ako ne postoji legitiman razlog da kaže ne, Rejčel će uvek govoriti "da" svojoj deci. Iako to može da oteža slaganje nje i supruga, Rejčel ipak navodi da je bitno da im se pomogne kada god oni traže pomoć. Kako navodi, to će im pomoći da postanu "pravi ljudi".

@rachonlife ♬ original sound - rachel | SAHM | mental health

Njena sledeća roditeljska strategija je da njena deca nikada neće biti "u nevolji" ako dođu i kažu joj da su uradila nešto loše.

- Reći ćemo našoj deci da, ako nam nešto priznaju pre nego što saznamo sami, neće biti u nevolji. Biće posledica, ali ćemo im mi držati stranu. I poslednje, ali ne i najmanje važno, bićemo iskreni prema deci o svemu što smo radili i otvoreno ćemo im pričati o svim dobrim i lošim iskustvima i greškama koje smo imali. Ne želim da naša deca imaju otpor prema razgovoru sa nama, već da mogu u bilo kom dobu dotrčati do nas i popričati sa nama oko neke situacije - navela je Rejčel.

Ovo je pokrenulo pravu diskusiju u komentarima. Dok su neki podržali ove načine vaspitanja, ostale mame su se oglasile i navele razloge zašto to nije kako se čini sada.

- Slažem se sa svim osim sa hranom... moj sin je pokušao da napravi kokice šest  minuta pre večere. E, ne može - navela je jedna mama.

Drugi komentator je upozorio ovu mamu da je "u naletu" i da nekada nije sve kako ona planira.

Šta vi mislite o ovome?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu - Kako se nositi sa histerijom kod dece?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica