• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dečak sa Daunovim sindromom izbačen sa koncerta jer nije sedeo na mestu: "Isterali su nas kao kriminalce"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Platila je kartu skuplje, samo da ne bi morao da bude sve vreme na stolici

  • 0

Vanesa Vazi je odlučila da ispuni svom sedmogodišnjem sinu Džesiju želju da vidi svoju omiljenu pevačicu, Pink. Međutim, ono što je trebalo da bude predivno veče za nju i njeno dete, ubrzo joj je slomilo srce, kada su izbačeni nakon što su platili karte više od 600 evra.

Naime, Džesi ima Daunov sindrom i poremećaj senzorne integracije, što mu nekada otežava da sedi i stoji u jednom mestu.

Kako navodi, na koncert je otišla u pratnji drugarice, koja je sedela jedno mesto pored Džesi. Dok je dečak uživao i igrao ispred njih uz pesme predgrupe poznate svetske pevačice, pojavila se grupa iz obezbeđenja koja je zahtevala da se pridržavaju svojih mesta.

Kada im je objasnila situaciju, oni su joj odmah ponudili da "sede mirno ili da napuste koncert". Kako navodi, još četiri muškaraca iz obezbeđenja su naišla i odveli ih kada je pevačica trebalo da izađe.

- Jedva smo čekali jer je to trebalo da bude poseban trenutak za nas dvoje. Nisam tog dana uzela njegova invalidska kolica, jer je na karti pisalo da nema skladišta za njih. Ali, kada je u pitanju sedenje na našim mestima, Džesiju se to nije dopalo. Ustali smo pored naših sedišta i tu je Džesi počeo da pleše. Nismo pravili probleme, moj sin se samo bezbrižno zabavljao. Onda se šest čuvara stvorilo kod nas koji su nam rekli da moramo da sedimo. Kada sam objasnila sve o Džesijevim invaliditetoma, rekli su da ne mogu ništa da urade – ili moramo da sednemo na sedišta ili da odemo - rekla je ona, piše "Metro".

Gospođa Vazi je rekla da im je osoblje ponudilo da sede u zvučno izolovanoj senzornoj sobi, ali se plašili da će Džesi morati da Pink gleda na ekranu, a da ne čuje ništa od koncerta.

- Bio je uznemiren, naravno. Bili smo zastrašeni i dok smo odlučili da idemo, oko nas je bilo njih 10 – uključujući obezbeđenje, ljude u odelima, druge zaposlene i bukvalno su nas ispratili iz zgrade kao kriminalce. Sve što Džesi sada ima su sećanja na mene kako sam plakala, bila uznemirena i ljuta i čitavo zastrašivanje i ljudi koji su bili neljubazni prema nama. Mislim da bi Pink bila zgrožena kada bi saznala - navodi ona.

Ova mama je platila posebnu kartu i za nju dala više od 600 evra, kako bi Džesi imao pristup salonu kod pozornice i kako ne bi morao da bude "zaglavljen" u sedištu sve vreme. 

- Volela bih da osoblje odatle ima više znanja i razumevanja kako bi podržalo sve podjednako na način na koji mogu da se osećaju ugodno i puni podrške bez obzira na njihove potrebe - kaže ona.

Portparol stadiona "Totenhem Hotspur" rekao je za Metro:

- Svesni smo žalbe koja je objavljena na Fejsbuku, a koja nije direktno primljena. Kao mesto koje se ponosi pružanjem potpuno inkluzivnih sadržaja za sve, izuzetno nam je žao što čujemo da Džesi nije uživao u pozitivnom iskustvu na koncertu u subotu uveče.

pevačica Pink Foto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon dalje istrage, možemo potvrditi da je gospođi Vazi ponuđena pomoć od strane naših timova za zaštitu i dobrobit tokom cele noći koncerta, kako bi Džesi pružio udobno iskustvo gledanja, uključujući pristup našoj namenskoj senzornoj sobi.

Ponude pomoći je odbila gospođa Vazi i stranka je odlučila da napusti događaj. Iako naši zapisi pokazuju da je gospođa Vazi kupila karte preko intererneta, mi ćemo direktno kontaktirati gospođu Vazi. Bezbednost svih učesnika događaja ostaju naš najveći prioritet.

Majka je kasnije na svojim društvenim mrežama objavila sliku sina, sa velikim napisom preko: "Opljačkan!!!".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sara je samohrana majka bliznakinja sa Daunovim sindromom: Njena porodična priča raznežuje sva srca

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica