Sufle je poslastica koju znaju da naprave samo vrhunske domaćice, da li ste i vi među njima? (GIF)

Sufle (soufflé) je tradicionalna francuska slatka ili slana poslastica koju obožava da jede čitava planeta. Ipak, malo ko ume da ga napravi. Zašto je to tako?

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • sladokusac

    30. novembar 2014 | 17:09

    @jedno dotatno pitanje? Pa kao sto u tekstu pise sufle se da praviti od svega i svacega,razilia je u deljenu jaja,mucenju putera nacinju dodavanja sastojaka itd.jako je pipavo,recept mora do slobvca da se sledi i treba strpljenja,pece se na nizoj temperaturi od lava kojaca ali se posuda sa testom stavlja u pleh u koji je sipano oko 2 cm vode pa ona isparava dok se pece krajni rezultat je onako pufnaste konsestencije kao da se jede oblak!uz malo vezbe,sigurno uspeva!:)

    Podelite komentar

  • jedno dodatno pitanje?

    29. novembar 2014 | 09:13

    Koliko videh, opisali ste, sturo doduse, pripremu suflea (btw zapravo ne znam sta je tacno sufle , niaam nikad jela) u smislu sastojaka i donekle pripreme upravo onako kako se priprema lava kolac (za koji sam majstor) pa mi tek sada nije jasna razlika, ako moze pojasnjenje od nekoga ko se bolje razume u materiju, hvala

    Podelite komentar

  • nn

    29. novembar 2014 | 03:08

    Prijateljica je skoro pravila, min duze je pekla i unutrasnjost nije bila kremasta. Ali bilo je ukusno. Planiram da napravim sufle sutra za dezert:) mozda meni uspe:)

    Podelite komentar