Sufle je poslastica koju znaju da naprave samo vrhunske domaćice, da li ste i vi među njima? (GIF)

Sufle (soufflé) je tradicionalna francuska slatka ili slana poslastica koju obožava da jede čitava planeta. Ipak, malo ko ume da ga napravi. Zašto je to tako?

Komentari

  • sladokusac

    30. novembar 2014. | 17:09

    @jedno dotatno pitanje? Pa kao sto u tekstu pise sufle se da praviti od svega i svacega,razilia je u deljenu jaja,mucenju putera nacinju dodavanja sastojaka itd.jako je pipavo,recept mora do slobvca da se sledi i treba strpljenja,pece se na nizoj temperaturi od lava kojaca ali se posuda sa testom stavlja u pleh u koji je sipano oko 2 cm vode pa ona isparava dok se pece krajni rezultat je onako pufnaste konsestencije kao da se jede oblak!uz malo vezbe,sigurno uspeva!:)

    Podelite komentar

  • jedno dodatno pitanje?

    29. novembar 2014. | 09:13

    Koliko videh, opisali ste, sturo doduse, pripremu suflea (btw zapravo ne znam sta je tacno sufle , niaam nikad jela) u smislu sastojaka i donekle pripreme upravo onako kako se priprema lava kolac (za koji sam majstor) pa mi tek sada nije jasna razlika, ako moze pojasnjenje od nekoga ko se bolje razume u materiju, hvala

    Podelite komentar

  • nn

    29. novembar 2014. | 03:08

    Prijateljica je skoro pravila, min duze je pekla i unutrasnjost nije bila kremasta. Ali bilo je ukusno. Planiram da napravim sufle sutra za dezert:) mozda meni uspe:)

    Podelite komentar

  • Kikikk

    28. novembar 2014. | 23:11

    Mene.Poznajem sebe! Ja sam genije za suflee!

    Podelite komentar

    • 29. novembar 2014. | 10:31

      Mesec

      @Kikikk

      Odaj nam tajnu:-) Meni nije uspelo:-(

      Podelite komentar

  • Marija

    28. novembar 2014. | 11:58

    Nazalost ne poznajem nikoga :/ ali pokusacu sama da napravim :)

    Podelite komentar