• 13

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prestao je da pije ALKOHOL i KAFU i sada je najsrećniji čovek na svetu!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li biste bili spremni da se odreknete kafe i alkohola zauvek? Nema trač partije uz kafu s koleginicom, nema pijančenja s ortacima petkom posle posla... Evo kako je ovom momku to uspelo

  • 13

Jedan Amerikanac, Tobajas Šnajder, je odlučio da sprovede zanimljiv eksperiment. Preko godinu dana, tačnije 15 meseci, on nije okusio ni kap alkohola ni kafe, a rezultati su neverovatni.

Mladić se ODREKAO alkohola i šećera na mesec dana, a PROMENA je neverovatna! Uverite se i sami (VIDEO)

- Prošlo je tačno 15 meseci otkad sam poslednji put pio kafu i alkohol i opisaću vam šta se dogodilo - napisao je Tobajas koji je u tom periodu primetio mnoge pozitivne promene pa je sa svima hteo da podeli svoje iskustvo.

- Jedna od prvih velikih prednosti, definitivno je ušteda novca. Nakon dva meseca primetio sam da imam mnogo više novca na računu nego što sam inače imao. Prema mojoj računici, štedeo sam 1.000 dolara mesečno, jer su pića u Njujorku skupa, pogotovo kokteli u kojima sam inače uživao. Ipak, najviše sam štedeo na izlascima, a samim tim i na hrani jer bih uvek ogladneo nakon izlaska i potrošio novac na fast fud - objasnio je Tobajas, a taj scenario može da se primeni na gotovo ceo Zapad, pa i na Srbiju, iako bi kod nas ušteda bila mnogo manja, ali opet značajna naspram naših primanja.

- Postalo mi je naporno da svima objašnjavam zašto ne pijem, a i bilo mi je dosadno da budem deo društva u kojem se za vreme izlazaka puno pije - jednostavno se nisam uklapao. Shvatio sam da su se moja mnoga prijateljstva bazirala upravo na zajedničkom pijančenju, a to mi ne treba - zaključio je Tobajas koji je u potpunosti promenio životni stil.

Duže i kvalitetnije je spavao, zbog čega je imao i mnogo više energije.

- Pre bih zaspao nakon 2-3 piva, ali bih se budio umoran i sledećeg dana ne bih bio sposoban ni za šta. Sada spavam kvalitetnije i pun sam energije - naglasio je.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Manje kafe - manje stresa

- Bez kafe sam postao smireniji, tek sam nedavno shvatio da mi je kafa stvarala nepotrebnu anksioznost i probleme s varenjem. Sada kakim kao kralj! - Iskreno priznaje on.

Kofein je zamenio čajevima, bilo hladnim bilo toplim.

- Presrećan sam što sam doneo ovu odluku i nema šanse da se vratim na staro. Naravno, možda se nekome ne bi svideo moj način života, ali za mene je pravi - kaže Tobajas, a svim kritičarima je poručio da ne puši ni duvan ni marihuanu.

(Telegraf.rs / Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • esma

    15. decembar 2015. | 11:50

    Strasno mi se svidja razmisljanje coveka koji uvidi da kako sam kaze pijancenje nema nista pozitivno posto nije naso nikakvu vezu osim tog ispijanja alkohola ,ali bi mi bilo blize stanoviste bez nekog zaricanjas.Sto se kafe tice mislim da je nepotrebno uz alkohol izbaciti umereno ispijanje kafe.Sve u svemu pametan potez koji govori o ispravljanju svojih losih navika sto je pohvalno. Pice i cigare bi bile kombinacija za odstrel!

    Podelite komentar

  • Miško

    15. decembar 2015. | 09:08

    Lagano njemu da se odrekne kada ima 3000$ platu moze da je sretan a mi na balkanu 250$ :) neka se odrekne na našim prostorima

    Podelite komentar

  • Sasa M.

    16. decembar 2015. | 06:50

    Kolko će tek da uštedi kad prestane da jede!?!

    Podelite komentar