Napravite fini hrskavi francuski baget

  • 6

Sastojci:

- 500 g belog brašna

- 1 suvi kvasac

- 350 ml mlake vode

- malo soli

- malo palente za posipanje

baget Foto-ilustracija: Pixabay.com

Priprema:

U prosejano brašno dodamo suvi kvasac, so i uz dodavanje mlake vode umesimo glatko meko testo. Ostavimo ga 20 minuta da se odmara pokriveno, na toplom. Nakon 20 minuta podelimo testo na 4 dela, svaki komad premesimo i preklopimo u tri dela. Pokrijemo krpom i ostavimo još pola sata na toplom. Nakon pola  sata, oklagijom za testo razvijemo testo na željenu dužinu i oblikujemo bagete, na način da testo opet preklopimo na tri dela, dobro ga pritisnemo pa spoljne uzdužne ivice spojimo, dobro pritisnemo i oblikujemo u baget.

Podlogu na koju slažemo bagete posipamo palentom, pa na nju stavimo oblikovane bagete, malo razmaknute, kako se ne bi slepili kod dizanja. Pokrijemo krpom i ostavimo da se podiže još 30 minuta.

Rernu zagrejemo na 250 stepeni, bagete po sredini zarežemo i razmaknute pečemo na pek papiru oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju lepu boju. Za vreme pečenja na dno rerne stavimo posudu s vodom, kako bi nam baget imao hrskavu koricu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Katarina

    13. jul 2019. | 21:55

    Ko razume preklapanje, spajanje... imace baget🙄...

    Podelite komentar

  • DARKO 100%

    13. jul 2019. | 20:20

    Baget je super,ja ga opletem u trku

    Podelite komentar

  • Milko

    13. jul 2019. | 21:58

    Šta napravite Kupite jednostavnije je

    Podelite komentar