Napravite fini hrskavi francuski baget
Sastojci:
- 500 g belog brašna
- 1 suvi kvasac
- 350 ml mlake vode
- malo soli
- malo palente za posipanje

Priprema:
U prosejano brašno dodamo suvi kvasac, so i uz dodavanje mlake vode umesimo glatko meko testo. Ostavimo ga 20 minuta da se odmara pokriveno, na toplom. Nakon 20 minuta podelimo testo na 4 dela, svaki komad premesimo i preklopimo u tri dela. Pokrijemo krpom i ostavimo još pola sata na toplom. Nakon pola sata, oklagijom za testo razvijemo testo na željenu dužinu i oblikujemo bagete, na način da testo opet preklopimo na tri dela, dobro ga pritisnemo pa spoljne uzdužne ivice spojimo, dobro pritisnemo i oblikujemo u baget.
Podlogu na koju slažemo bagete posipamo palentom, pa na nju stavimo oblikovane bagete, malo razmaknute, kako se ne bi slepili kod dizanja. Pokrijemo krpom i ostavimo da se podiže još 30 minuta.
Rernu zagrejemo na 250 stepeni, bagete po sredini zarežemo i razmaknute pečemo na pek papiru oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju lepu boju. Za vreme pečenja na dno rerne stavimo posudu s vodom, kako bi nam baget imao hrskavu koricu.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Katarina
Ko razume preklapanje, spajanje... imace baget🙄...
Podelite komentar
DARKO 100%
Baget je super,ja ga opletem u trku
Podelite komentar
Milko
Šta napravite Kupite jednostavnije je
Podelite komentar