• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajaderice koje su osvojile svet: Nikad lakši trik za savršeno glatku čokoladu na vrhu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna mama iz Australije otkrila je svoj trik

  • 1
Bajadere foto: Instagram/thatorganisedmum

Svi Australijanci masovno šeruju recept za bajaderice obložene debelim slojem neverovatno glatke čokolade.

Naime, blogerka iz Melburna koja se predstavlja pod imenom "Organizovana mama" često deli recepte i savete za kuću za svojih 26.000 pratilaca na Instagramu.

Međutim, od svih izdvaja se post od bajadere od čokolade, karamele i keksa koji je potpuno sama napravila.

Svi su je odmah upitali kako je uspela da stvori tako glatku čokoladnu površinu bez pucanja.

Ona je odgovorila da je njena tajna u premazu od istopljene čokolade sa dve kašike kokosovog ulja koje čini da se čokolada stvrdne, ali bude gušća i samim tim se ne lomi.

Jednom kada izvadi kolač iz frižidera, potom sačeka 15 minuta pre nego što ga iseče.

To omogućava čokoladi da omekša i dodatno smanjuje rizik od pucanja.

Jedan njen pratilac je podelio i sopstveni trik u kojem otkriva da uvek zagreje nože pre nego što bajadere iseče na okmade.

- Pre nego što isečem, prvo umočim nož u vruću vodu i obrišem pre svakog sečenja. Čokolada mi nikada ne pukne - rekao je.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Molim

    14. jun 2020. | 15:06

    Za recept, ovih bajaderica🤗🤗🤗🤗

    Podelite komentar