Mirin ćevap je bez premca: Stari tradicionalni recept koji će oduševiti ljubitelje dobrog roštilja
Za ovaj recept potrebno je nabaviti 750gr kilograma svinjskog mesa od buta, 500gr goveđe pečenice, 100 grama slanine, 2-3 glavice crnog luka, aleve paprike, sitnog bibera, soli, a ako ima i sveže zelene paprike.
Iseći meso na male pljosnate komade 1cm debljine. Iseći luk na kolutove, ali paziti da oni ostanu celi. Isto tako iseći na kolutove i zelenu papriku.
Staviti meso u jedan sud, dobro ga izmešati sa solju, biberom i paprikom po ukusu i volji domaćice ili domaćina.
Zatim nabaviti debelu žicu koja je toliko dugačka da lepo može da stane u pećnicu. Na žicu nabadati komadić po komadić svinjskog i goveđeg mesa, pa slanine, zatim luka i paprike i ponavljati dok se žica ne napuni.
Kad je ćevap nanizan staviti ga na đuveč dužine ćevapa, uvezati ga dobro kanapom da žica ne spadne sa đuveča ili pleha i peći ćevap u pećnici na umerenoj vatri sat i do vremena.
Vruć ćevap staviti na tanjir i izneti na sto neposredno iz pećnice. Ćevap se može peći i na otvorenoj vatri.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
goća lugano
Sigurno ga je Mira izmislila😂😂
Podelite komentar
Cg.
Sto Dua Lipa ne reklamira ovaj cevap sa slaninom ?
Podelite komentar