![Testenina, zapečena testenina, jelo, kačkavalj Testenina, zapečena testenina, jelo, kačkavalj](https://xdn.tf.rs/2022/06/09/shutterstock1011600382-670x447.jpg?ver=017090)
Ideja za ručak: Recept za "lažne" lazanje, gotove za manje od 30 minuta
Lazanje su veoma ukusan italijanski specijalitet, koji se u različitim, pa i "posrbljenim" verzijama odomaćio u našoj kuhinji.
Ipak, za njih je potrebno nešto više vremena, iako zbog ukusa vredi svake uložene minute. Međutim, ukus lazanja je moguće imati i za mnogo manje uloženog vremena, ali i truda. Ovo jelo savršen je izbor i za pripremu nekoliko sati ili pak dan ranije, a pravo je rešenje za izdašan ručak.
Sastojci:
- 500 g testenine po izboru, fusili, pene ili farfale
- 200 g mlevene junetine
- 1 crveni luk
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 konzerva (400 g) seckanog pelata
- 150 g gaude
- so
- biber
- bosiljak
- 1 kašičica šećera
- 300 ml neutralne pavlake
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Luk, beli luk i šargarepu usitnite u električnoj seckalici. Na dve kašike maslinovog ulja i malo vode izdinstajte povrće dok ne omekša.
Potom dodajte mlevenu junetinu i sve dobro sjedinite, pa pržite nekoliko minuta ili dok meso ne promeni boju.
Dodajte seckani pelat i 100 mililitara vode, so, biber, bosiljak i šećer radi regulisanja kiselosti paradajza. Sve krčkajte desetak minuta na umerenoj vatri.
Na dno vatrostalne posude sipajte 50 mililitara vode i dve kašike maslinovog ulja, pa 250 grama nekuvane testenine.
Prelijte je polovinom crvenog sosa i polovinom pavlake za kuvanje, pa stavite ostatak testenine, a onda i ostatak crvenog sosa i neutralne pavlake.
Ređanje završite rendanom gaudom.
Na sud stavite poklopac, pa pecite sve u rerni na 200 stepeni, sa ventilatorom, oko 40 minuta. Inače, testenina će biti gotova dvostruko brže, za 20 minuta, ukoliko sve složite i ostavite da odstoji barem dva sata pre pečenja.
Pet minuta pred kraj sklonite poklopac kako bi se kačkavalj lepo zapekao i poslužite jelo.
Prijatno!
Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.