• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Recept za "lažne" lazanje, gotove za manje od 30 minuta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo jelo savršen je izbor i za pripremu nekoliko sati ili dan ranije

  • 0
Testenina, zapečena testenina, jelo, kačkavalj Foto: Shutterstock

Lazanje su veoma ukusan italijanski specijalitet, koji se u različitim, pa i "posrbljenim" verzijama odomaćio u našoj kuhinji.

Ipak, za njih je potrebno nešto više vremena, iako zbog ukusa vredi svake uložene minute. Međutim, ukus lazanja je moguće imati i za mnogo manje uloženog vremena, ali i truda. Ovo jelo savršen je izbor i za pripremu nekoliko sati ili pak dan ranije, a pravo je rešenje za izdašan ručak.

Sastojci:

  • 500 g testenine po izboru, fusili, pene ili farfale
  • 200 g mlevene junetine
  • 1 crveni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 konzerva (400 g) seckanog pelata
  • 150 g gaude
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml neutralne pavlake
  • 4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Luk, beli luk i šargarepu usitnite u električnoj seckalici. Na dve kašike maslinovog ulja i malo vode izdinstajte povrće dok ne omekša.

Potom dodajte mlevenu junetinu i sve dobro sjedinite, pa pržite nekoliko minuta ili dok meso ne promeni boju.

Dodajte seckani pelat i 100 mililitara vode, so, biber, bosiljak i šećer radi regulisanja kiselosti paradajza. Sve krčkajte desetak minuta na umerenoj vatri. 

Na dno vatrostalne posude sipajte 50 mililitara vode i dve kašike maslinovog ulja, pa 250 grama nekuvane testenine.

Prelijte je polovinom crvenog sosa i polovinom pavlake za kuvanje, pa stavite ostatak testenine, a onda i ostatak crvenog sosa i neutralne pavlake.

Ređanje završite rendanom gaudom.

Na sud stavite poklopac, pa pecite sve u rerni na 200 stepeni, sa ventilatorom, oko 40 minuta. Inače, testenina će biti gotova dvostruko brže, za 20 minuta, ukoliko sve složite i ostavite da odstoji barem dva sata pre pečenja.

Pet minuta pred kraj sklonite poklopac kako bi se kačkavalj lepo zapekao i poslužite jelo.

Prijatno!

Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti