Recepti sa tikvicama su neiscrpna tema, zato nemojte brinuti šta pripremiti za neki letnji ručak ili laganu večeru jer su tikvice inspiracija na koju se uvek možete osloniti.
U ovoj jednostavnoj kombinaciji ručak koji pripremite svojim najmilijima doneće atmosferu šarmantne italijanske kuhinje koja će uz čašu dobrog vina stvarati vaše zajedničke uspomene.
Sastojci:
- 2 veće tikvice
- 1 kašika maslinovog ulja
- 30 ml belog vinskog sirćeta
- 100 g crnih maslina
- 100 g parmezana
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica sveže sečenog vlašca
- 2 paradajza isečena na sitne kockice
- 2 kašike pečenih isečenih badema
Priprema:
Pilerom (ljuštilicom) za povrće isecite tikvice po dužini tako da se formiraju tanke trake. U činiji za salatu pomešajte tikvice sa maslinovim uljem, belim vinskim sirćetom, šećerom, vlašcem i paradajzom.
Pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.
Pred služenje pospite bademe i crne masline na karpaćo, narendajte parmezan po ukusu i uživajte!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.