Vreme čitanja: oko 1 min.
Ideja za lagan ručak bez kuvanja: Karpaćo od tikvica i badema
Vreme čitanja: oko 1 min.
Tikvice su idealno povrće za mnoge lagane obroke, ovaj recept će vas oduševiti
Recepti sa tikvicama su neiscrpna tema, zato nemojte brinuti šta pripremiti za neki letnji ručak ili laganu večeru jer su tikvice inspiracija na koju se uvek možete osloniti.
U ovoj jednostavnoj kombinaciji ručak koji pripremite svojim najmilijima doneće atmosferu šarmantne italijanske kuhinje koja će uz čašu dobrog vina stvarati vaše zajedničke uspomene.
Sastojci:
- 2 veće tikvice
- 1 kašika maslinovog ulja
- 30 ml belog vinskog sirćeta
- 100 g crnih maslina
- 100 g parmezana
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica sveže sečenog vlašca
- 2 paradajza isečena na sitne kockice
- 2 kašike pečenih isečenih badema
Priprema:
Pilerom (ljuštilicom) za povrće isecite tikvice po dužini tako da se formiraju tanke trake. U činiji za salatu pomešajte tikvice sa maslinovim uljem, belim vinskim sirćetom, šećerom, vlašcem i paradajzom.
Pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.
Pred služenje pospite bademe i crne masline na karpaćo, narendajte parmezan po ukusu i uživajte!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.