Ideja za ručak: Juneći gulaš, specijalitet koji greje i dušu i telo
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
<% message.text %>
Probajte ovo
Ja stavim meso do 1kg, šampinjone oko 800 gr, luka crnog 3,4 veća, belog nekoliko čenova. Sve iseckano strpajte u šerpu, nalijte vodu do malo ispod nivoa sastojaka i sipajte oko 100gr ulja. Kuvajte , ne na baš najače, posle smanjte, to je oko 2h. Kad ispri voda samo aleva, so, vegeta i promešajte. Ručak prelep, sam sebe sprema.
Vodolijax
A greje i novčanik......pregrejava.......
Djurdja
Meso treba da bude od juneceg vrata. Ostavite iseckano meso preko noci potopljeno u soja sos i crno vino da se omeksa. Sto se tice kuvanja, potrebno je najmanje dva do 2 sata i 30 minuta. S obzirom na ovo ne zapocinjite ovaj posao sa manje od jednog kilograma mesa i jednog kilograma luka. Sto vise razlicitih zacina to je gulas ukusniji. Prijatno!