Vreme čitanja: oko 1 min.
Recept za đuveč sa šaranom i povrćem: Savršen nedeljni ručak
Vreme čitanja: oko 1 min.
Đuveč možete da pravite i bez ribe, ukoliko je ne volite, ali ona svakako daje poseban šmek ovom starom jelu.
Đuveč sa šaranom je idealan nedeljni ručak koji možete da ponudite svojim ukućanima. Jelo sadrži nekoliko vrsta povrća i lako se sprema, a izuzetno je ukusno.
Đuveč možete da pravite i bez ribe, ukoliko je ne volite, ali ona svakako daje poseban šmek ovom starom jelu.
Sastojci:
- 3 veće glavice crnog luka
- 6-7 mesnatih paprika
- 1-2 šargarepe
- 2 krompira
- peršunov list
- biber, so
- malo začinske paprike
- šaran ili riba po izboru (može i bez nje)
- 4 kašike pirinča
- 2 srednja paradajza
Priprema:
Očistite povrće i na ulju propržite iseckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove. Kada se luk postane staklast, dodajte seckanu papriku.
Začinite po ukusu, i prespite sve u nauljenu tepsiju. Potom dodajte pirinač, krompir isečen na kolutove i oljušćeni paradajz na kocke.
Za još bolji ukus stavite šnicle šarana preko, koju ste predhodno uvaljali u brašno.
Pecite na 220°C oko 60 minuta.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Nista licno
Post je zavrsen.
Podelite komentar