Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a domaćice sa naših prostorima ga veoma često spremaju. Iako svaka ima svoj recept, mi vam donosimo onaj koji važi za jedan od najlepših.
Bečki gulaš je pravi specijalitet, a kada ga jednom probate, pravićete ga uvek.
Sastojci:
- 1 kg goveđeg mesa
- 500 g crvenog luka
- 4 kašike ulja
- 1 dl soka od paradajza
- 2 kašičice začinske paprike
- 2 čena belog luka
- narendana limunova kora
- 2 kašike sirćeta
- so
- biber
- začini po ukusu
- ruzmarin
Priprema:
Crni luk isecite sitno, pa ga propržite zajedno sa začinskom paprikom na zagrejanom ulju. Dodajte sirće, oko 500 mililitara vode i dinstajte ga dok ne omekša.
Meso iseckajte na kocke, pa ga dodajte u luk.
Zatim dodajte i sok od paradajza, sitno seckan beli luk, ruzmarin, limunovu koru, so, biber i začine po ukusu.
Dinstajte na laganoj vatri i dolivajte vodu dok meso ne omekša.
Potrebno je oko dva sata.
Kada je gotov, služite ga uz pire krompir ili drugi vama omiljeni prilog.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.