Ovo je naš, isproban plan kako da cele nedelje jedete kuvano i da sačuvate kućni budžet
Ponedeljak i utorak rezervisani su za pasulj
Jedan od mojih omiljenih jela je pasulj jer pre svega svi volimo njegov ukus, a posle jer se lako i brzo sprema. Duže traje proces kuvanja od pripreme.
Odnedavno uzimamo šareni pasulj, iako smo voleli gradištanac. U zavisnosti od toga kojim mesom raspolaže mesara, uzimamo kolenicu, rebra, dimljenu vešalicu, butkicu, slaninu. Ovaj put smo imali sreće, pa smo našli dimljenu butkicu koja daje savršen šmek pasulju. Pasulj je potrebno veče pre potopiti u vodu i ostaviti ga da prenoći. Kada počne da kuva, prospite vodu u kojoj je bio pasulj i nalijte novu.
Sastojci:
- 500 g šarenog pasulja
- 1 crnu luk
- 500 g dimljene butkice
- slatka začinska paprika
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Nalijte novu vodu u pasulj koji je vidno omekšao i nabubrio. Zatim luk iseckajte i dodajte u šerpu, kao i prethodno oprano meso, začinsku papriku, biber i začin. Pasulj kuvajte dok meso skroz ne omekša, a na kraju, dodajemo hladnu zapršku koja se sastoji od dve kašike belog brašna rastvorenog u pola šolje vode.
Za naredne dane kuvali smo ćufte u sosu, pogledajte recept na sledećoj strani.
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Kristina
A gde je tu hleb, pa salata nemožeš kuvani pasulj jesti bez hleba
Podelite komentar
ZVEZDA
Stavili ste tri slična jela, grašak i pasulj gotovo ista. U sva ti ide ista zaprška. Predljažem pilav, punjenu papriku, djuveč, kupus, sarma, riba... od ovoga napraviti kombinaciju. Ko bi ova tri jela jeo 6 dana, lepa su ali su ista.
Podelite komentar